Brăţara „inteligentă” care îţi arată cât eşti de beat şi îţi anunţă prietenii dacă eşti în pericol. VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăţara inteligenta Vive, un prototip afişat la Expoziţia de Design Microsoft, ar putea fi noul camarad şi salvator la petreceri. Aceasta îţi spune când este cazul să te opreşti din băut şi îţi anunţă prietenii unde să te găsească în cazul în care ai depăşit măsura.

Un dispozitiv creat de un grup de studenţi de la Universitatea din Wisconsin avertizează petrecăreţii când au depăşit măsura cu băutura. El se fixează la încheietura mâinii şi este prevăzut cu microsenzori care monitorizează nivelul de deshidratare şi de intoxicaţie din organism, potrivit „Elite Daily”.

Utilizatorii îşi pot sincroniza profilele de pe reţelele de socializare cu brăţara inteligentă, şi o pot „lega” pe aceasta din urmă de brăţările prietenilor. Astfel, dacă un utilizator strânge brăţara, aceasta va trimite un semnal sub formă de vibraţie prietenilor, iar ei vor şti că este în siguranţă.

Dacă răspunsul întârzie să apară, brăţările inteligente îi vor anunţa pe ceilalţi utilizatori că prietenul lor nu este capabil să răspundă şi poate avea probleme.

Citeşte şi:

Cât timp din viaţă suntem mahmuri

Suferi de „beţia somnului“? De ce apare şi cât de gravă este, spun cercetătorii

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite