VIDEO Producătorii independenţi domină giganţii pe piaţa purtabilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pebble Steel a arătat că un ceas inteligent poate fi inteligent FOTO Wired
Pebble Steel a arătat că un ceas inteligent poate fi inteligent FOTO Wired

Samsung sau Sony sunt câţiva dintre marii producători care au intrat să intre pe piaţa dispozitivelor purtabile, dar nu au reuşit să învingă producătorii independenţi. Fitbit şi Pebble rămân liderii în această categorie.

Gadgeturi simple dominate de Fitbit

Potrivit unui studiu realizat recent de firma de analiză Canalys, Fitbit rămâne producătorul cel mai popular în categoria gadgeturilor purtabile de bază, care doar transmit date la telefonul mobil despre activitatea noastră fizică, iar Pebble domină categoria ceasurilor inteligente.

Fitbit a păstrat poziţia de lider în categoria dispozitivelor simple. 50% din vânzările din primul trimestru au fost ale acestor dispozitive. Jawbone este pe locul secund, iar Nike, care şi-a anunţat retragerea, are doar 10%.

Fitbit

image

Pebble, independenţi şi de succes

Pebble este una dintre poveştile de succes care au combinat un hardware de calitate, un public fidel şi o campanie de promovare prin Kickstart. Pebble are acum 35% din piaţa de ceasuri inteligente. Sony a ajuns la 29%, iar Samsung are 23%. Samsung va creşte în viitor cu ajutorul noilor ceasuri inteligente Gear 2 şi Gear Neo, dar şi cu brăţara Gear Fit. Un amănunt interesant, neştiut în acest studiu, este câte ceasuri inteligente a vândut Samsung individual. Avantajul Pebble este faptul că poate fi pus la mai multe gadgeturi, iar Samsung are compatibilitate doar cu produsele proprii.

image

“Unii analişti consideră că piaţa de dispozitive purtabile este un eşec, dar Canalys crede că dinamica actuală reflectă permanenta schimbare”, a spus Joe Kempton de la Canalys.

Samsung Gear 2 la Mobile World Congress 2014 din Barcelona

“Noi dispozitive cu Android Wear vor fi lansate în această vară de LG şi Motorola, aşa că piaţa se va schimba”.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/smartwatch" target="_blank">View the story "Smartwatch" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite