Bike Fest, weekend pe două roţi: bucureştenii pedalează pentru un stil de viaţă sănătos şi mai prietenos cu mediul înconjurător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A şasea ediţie Bike Fest, eveniment organizat de Green Revolution şi dedicat bicicliştilor urbani, are loc în acest weekend, 3-4 septembrie, în Parcul Izvor din Bucureşti. Prin intermediul Bike Fest să atrage atenţia mai puţin asupra naturii competitive a pedalatului şi mai degrabă asupra importanţei educaţiei ecologice şi a promovării unor mijloace de transport alternativ în marile aglomerări urbane.

Cel mai mare eveniment destinat bicicliştilor din România revine în acest weekend la Bucureşti. A şasea ediţie a Bike Fest promite să aducă alături mai mulţi bucureşteni ca niciodată, pentru a promova un stil de viaţă sănătos şi mai prietenos cu mediul înconjurător. Chiar dacă organizatorii vor oferi cadouri celor mai buni dintre participanţi la competiţiile organizate cu această ocazie, scopul pentru care oamenii se vor întâlni sâmbătă şi duminică la Palatul Parlamentului depăşeşte ideea de competiţie în sine.

Organizaţia Green Revolution, care organizează Bike Fest, se concentrează să promoveze cu ajutorul evenimentelor de acest gen mai puţin natura competitivă a pedalatului şi mai degrabă un set de valori legate de educaţia ecologică şi importanţa promovării unor mijloace de transport alternativ în marile aglomerări urbane. 

Astfel, sub pretextul Bike Fest, cei de la Green Revolution vor, în primul rând, să atragă atenţia asupra felului în care o simplă bicicletă poate duce la un stil de viaţă mai sănătos pentru noi şi pentru cei din jurul nostru.

Organizatorii Bike Fest se aşteaptă anul acesta la o prezenţă mult mai mare decât la ediţiile anterioare. Conform preşedintelui comisiei pentru mediu din Camera Deputaţilor, Carmen Ileana Moldovan, care sprijină această iniţiativă, mersul pe bicicletă s-a transformat dintr-o activitate cotidiană într-un argument pentru ca oamenii să fie împreună.

Deja cei care merg pe bicicletă nu o fac doar pentru a fi sănătoşi sau pentru a ajunge mai uşor din punctul A în punctul B. Oamenii au dezvoltat o adevărată comunitate în jurul pedalatului, o comunitate care promovează valori foarte bine interiorizate. De aceea am acordat tot sprijinul acestui eveniment. Vrem ca această comunitate să crească şi să împărtăşească cu cât mai mulţi români pasiunea pentru protejarea mediului înconjurător şi pentru limitarea noxelor din aer, a punctat Carmen Ileana Moldovan.

Aceasta a mai subliniat că Bike Fest este un eveniment care demonstrează că autorităţile publice şi mediul ONG pot conlucra pentru a dezvolta proiecte necesare pentru comunitate. „Este un eveniment care arată că acolo unde există voinţă pot fi deschise linii de dialog între autorităţi şi ONG-uri. Din acest punct de vedere Bike Fest este un eveniment de succes care ne aduce laolaltă pentru a atinge acelaşi ţel: promovarea unor valori care sunt indispensabile dezvoltării durabile.”

În cadrul evenimentului din 3 şi 4 septembrie se va desfăşura şi competiţia de cyclo-cross Urban Race, un traseu care va putea fi parcurs în interiorul curţii Palatului Parlamentului, dar şi în exteriorul său, cât şi pe principalele bulevarde ale oraşului.
Se va desfăşura şi cursa de viteză Speed Race, pe aleile principale ale Parcului Izvor, cu câte doi participanţi pe cursă, în timp ce cuplurile pot participa la cursa Doi pe bicicletă.

Copiii cu vârste până la zece ani au ocazia să pedaleze în cursa Junior Speed Race, un concurs de liniuţă dedicat celor mici, în timp ce bicicliştii pasionaţi de sport extrem vor evolua în cadrul competiţiei X-Treme Bike 4 Fun, cursă de patru ture, cronometrată, cu obstacole. În cadrul evenimentului va avea loc şi un tur ciclist caritabil, cu scopul de a combate abandonul şcolar al copiilor care locuiesc departe de şcoală.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite