VIDEO Opt maşini Corvette rare, distruse după ce au căzut într-un crater format în muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin opt autoturisme rare marca Chevrolet Corvette, expuse în cadrul unui muzeu auto din statul american Kentucky, au fost distruse după ce au căzut într-o groapă uriaşă creată în podeaua muzeului, din cauza surpării solului, informează CNN.

Craterul format are o adâncine de 12 metri, o lăţime de opt şi o lungime de 13 metri, iar potrivit directorului Muzeul Naţional Corvette, Wendell Strode, acest incident este posibil să se fi creat din cauza solului carstic. De asemenea, la doar câţiva kilometri distanţă, este situat Parcul Naţional „Mammoth Cave”, cunoscut pentru numărul impresionant de peşteri extrem de lungi.

„Am fost pur şi simplu şocat când am aflat”, a declarat Frazer Bharucha, un proprietar al unui Corvette.

Modele implicate în incident sunt două autoturisme împrumutate de General Motors - ZR-1 Spyder şi ZR1 Blue Devil, iar celelalte şase, printre care şi un Corvette negru produs în 1962 şi un model Mallett Hammer Z06, sunt proprietatea muzeului.

Chiar dacă pagubele nu au fost estimate, ele pot ajunge foarte usor la câteva milioanelor de dolari, ţinând cont că toate autoturismele distruse sunt modele rare. „Valoarea pagubelor este una substanţială”, a declarat directorul muzeului.

În total, Muzeul Naţional Corvette găzduieşte circa 30 de modele unice ale acestui automobil, majoritatea lor fiind împrumutate de la proprietari.

Modelul Chevrolet Corvette, produs în şapte generaţii, este o maşină sport realizată de divizia Chevrolet din cadrul companiei General Motors (GM).

Opt maşini Corvette rare, distruse după ce au căzut într-un crater format în muzeu


Citeşte şi:

Chevrolet Corvette sărbătoreşte 60 de ani de existenţă

Industria auto este un domeniu în care legendele devin tot mai puternice odată cu trecerea anilor. Unul din modelele iconice din acest punct de vedere, americanul Chevrolet Corvette, tocmai a stins cu ale sale evacuări cele 60 de lumănări de pe tortul aniversar.

Corvette Stingray Convertible - primele imagini oficiale

Aşteptarea fanilor Corvette a luat sfârşit. Constructorul din Detroit a publicat la capătul unei lungi campanii de teasing două imagini oficiale cu versiunea decapotabilă a modelului, botezată Stingray Convertible.

Corvette Stingray Cabrio va fi lansat la Geneva

La scurt timp după ce noua generaţie a modelului Corvette a atras toată atenţia publicului participant la Salonul Auto de la Detroit, Chevrolet vrea să capteze toate privirile şi la Geneva, cu versiunea cabrio a aceluiaşi automobil.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite