Mașina ta scoate prea mult fum? Ce riști când mergi la ITP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisia de noxe peste limita legală e considerată o defecțiune majoră, iar vehiculul nu va mai primi drept de circulație până când nu remediază problema.

Noxele la mașină pot duce la anularea ITP FOTO: Arhivă
Noxele la mașină pot duce la anularea ITP FOTO: Arhivă

Inspecția Tehnică Periodică are o valabilitate cuprinsă între 1 și 3 ani, în funcție de anul de fabricație al vehiculului.

De verificările ITP autovehiculele trec de inspecţie doar dacă au, cel mult, defecte mici. Dacă însă maşinile sunt identificate la verificări cu defecte majore sau defecte periculoase, maşinile nu trec de inspecţie, iar proprietarii sunt nevoiţi să le repare

Una dintre problemele majore este că proprietarii de autoturisme trebuie să fie permanent atenți la emisiile de gaze provenite de la motor.

Dacă o mașină este descoperită în trafic că scoate prea mult fum, certificatul de înmatriculare va fi suspendat, chiar dacă ITP-ul este încă valabil.

”Emisia de noxe peste limita legală e considerată o defecțiune majoră, iar vehiculull nu va mai primi drept de circulație până când nu remediază problema.

Această constatare se face de către reprezentanții Registrului Auto Român cu ajutorul unor echipamente de specialitate. Pentru a recupera talonul reținut din cauza unei defecțiuni majore, șoferul trebuie în primul rând să remedieze problema”, scrie promotor.ro.

Soferul este obligat să se prezinte la o stația ITP a Registrului Auto Român pentru a se verifica dacă mașina respectă toate normele legale.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite