Mare atenție pentru șoferii care pleacă în vacanță în străinătate. În unele țări ești drastic amendat dacă șofezi în șlapi

0
Publicat:

A început sezonul concediilor, iar mulți români preferă călătoriile în afara țării, atât cu mașinile personale, cât și cu autoturisme închiriate.

Polițiștii pot da amenzi pentru nerespectarea Codului Rutier
Polițiștii pot da amenzi pentru nerespectarea Codului Rutier

Odată cu începutul sezonului de concedii, tot mai mulți români preferă să călătorească în afara țării, unde preferă să închirieze mașini pentru deplasările între obiectivele turistice vizate.

În majoritatea statelor, codurile rutiere au suferit modificări, astfel că șoferii trebuie să fie la curent cu noile reguli de circulație. Spre exemplu, în Marea Britanie șoferii trebuie să aibă încălțăminte corespunzătoare când se află la volan.

Astfel, au fost introduse sancțiuni pentru cei care conduc mașinile în papuci. Se presupune că dacă ai încălțăminte inadecvată acest lucru poate împiedica folosirea corectă a pedalelor. Cei care ignoră regula sunt amendați cu 116 euro.

Sunt însă și cazuri când cei care sunt prinși la volan îmbrăcați și încălțați ca la plajă pot primi și amenzi de peste 5.000 de euro.

Îmbrăcămintea sau încălțămintea „de vară” restricționează mișcarea, nu o ajută, la volan, avertizează experții în conducere defensivă.

Românii nu au restricții la volan din punct de vedere al ținutei vestimentare.

Șoferii care transportă substanțe periculoase sunt obligați să pună în parbriz un semn distinctiv. Amenda pentru lipsa acestuia este de 4.000 de lei.

Este foarte important ca şoferii să aibă asupra lor și un set de documente obligatorii, inclusiv o licență de transport sau execuție pentru vehicule, un certificat de agreare pentru vehicul eliberat de R.A.R., echipamentele necesare conform prevederilor A.D.R. și panourile și etichetele pentru semnalizare, în conformitate cu legislaţia rutieră specifică, scrie bugetul.ro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite