Conceptul Dacia Manifesto va fi vedeta la Paris Motor Show. Ce planuri are constructorul auto în privința motoarelor pe benzină VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un eveniment la Paris, Dacia a lansat întreaga sa gamă purtând noul logo, dar totodată a dezvăluit conceptul Manifesto. Oficialii Renault au anunțat că nu este un modell viitor, ci numai un exercițiu de stil.

Prin conceptul Manifesto, marca își reafirmă cu tărie viziunea de neegalat pentru o mașină esențială, cool, robustă, accesibilă și eficientă din punct de vedere ecologic.

„Manifesto este un laborator de idei și un vehicul conectat la natură, prietenos cu mediul și plin de descoperiri, dintre care unele vor fi disponibile pe viitoarele vehicule din gama Dacia.(...) Nu este un model de viitor ci este o declarație despre scopul mărcii de a fi alături de clienți pe măsură ce aceștia devin din ce în ce mai pasionați de activități în aer liber, extinzând în același timp valorile și calitățile care au construit succesul vehiculelor Dacia”, a comunicat Renault. Conceptul Manifesto va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris, care se va deschide pe 18 octombrie.

Pe de altă parte, Dacia, brandul low-cost al producătorului auto Renault, intenţionează să continue cu motoarele termice atât timp cât se poate şi să-i ajute pe şoferii reticenţi la trecerea la motoare electrice, a afirmat directorul general al companiei, Denis Le Vot, într-un interviu acordat Reuters.

În timp ce Renault intenţionează să vândă modele complet electrice în 2030, Dacia va menţine posibilitatea de a face marele salt până în 2035, când vor fi interzise motoarele pe combustibili fosili în Europa.

„Renault face eforturi pentru a fi un lider pe segmentul motoarelor electrice, această abordare prezintă riscuri”, a explicat Le Vot în marja unei prezentări lângă Paris.

„Acesta este motivul pentru care există şi Dacia. În funcţie de cât de rapid se converteşte piaţa la motoarele electrice şi de apetitul clienţilor, Dacia este aici. Cele două pot coexista într-un mod apropiat”, a spus şeful Dacia.

Producătorul auto român are un singur model electric, Dacia Spring, responsabil pentru 12% din nivelul comenzilor sale.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite