20 de autobuze electrice pentru Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 30 septembrie 2019, a fost semnat la Zalău contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice SOR. Cele 20 de autobuze sunt din gamele SOR EBN 9.5 şi SOR ENS 12 şi sunt de 9,5 şi, respectiv, 12 metri.

Reprezentanţii asocierii Anadolu Automobil Rom S.R.L -  S.C. AIC Trucks S.R.L. – S.C. Radcom S.R.L. au semnat astăzi, 30 septembrie, contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice către Primăria Zalău. Atribuirea contractului vine ca urmare a licitaţiei de achiziţii publice pe fonduri europene derulate de autorităţile locale. Cele 20 de autobuze sunt din gamele SOR EBN 9.5 şi SOR ENS 12 şi sunt de 9,5 şi, respectiv, 12 metri. Pe lângă vehicule, furnizorul se obligă să mai instaleze şase staţii de încărcare rapidă, două transformatoare pentru staţii şi 20 de staţii de încărcare lentă. Contractul mai prevede sisteme de e-ticketing şi de monitorizare flotă pentru 65 de autobuze. Valoarea totală a contractului se ridică la 57.599.650 lei, fără TVA.

Imagine indisponibilă

Astfel, Anadolu Automobil Rom S.R.L. devine cel mai important furnizor de autobuze electrice de pe piaţa românească. După câştigarea şi livrarea de autobuze electrice de la Suceava şi Turda, atribuirea contractului de la Zalău vine ca o confirmare a schimbării majore ce se produce pe piaţa românească de transport public urban. Pe lângă acestea, constructorul ceh SOR a semnat în luna iulie contractul de furnizare a 32 de autobuze electrice către Primăria Braşov.  

Imagine indisponibilă
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite