Aşa alegi corect ochelarii de soare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protecţia ochelarilor nu este asigurată de culoarea lentilelor, ci de filtrul încorporat în ele.
Protecţia ochelarilor nu este asigurată de culoarea lentilelor, ci de filtrul încorporat în ele.

Ochelarii trebuie aleşi, în primul rând, în funcţie de gradul de protecţie faţă de razele UVA şi UVB. Neprotejarea ochilor de soare poate duce, în timp, la apariţia cataractei.

Privitul în soare chiar şi câteva secunde poate determina apariţia unor arsuri retiniene. De aceea, atunci când acţiziţionezi o pereche de ochelari de soare, nu uita că aceştia trebuie să îţi ofere, în primul rând, protecţie solară.

Când cumperi o pereche de ochelari de soare, este necesar să te asiguri că aceştia au un filtru UV, pentru a preveni unele afecţiuni oculare care, în timp, pot duce chiar la orbire. Este important ca protecţia UVA şi UVB să fie cât mai mare, ideal 100%. Purtarea unor astfel de ochelari este în special indicată persoanelor care petrec mult timp afară, celor cu afecţiuni ale retinei, celor care urmează anumite tratamente medicamentoase şi conducătorilor auto. Nu uita că ochelarii de soare sunt necesari în orice anotimp, inclusiv iarna. Lumina reflectată de apă sau de zăpadă poate mări cantitatea de radiaţii nocive pentru vedere. În acest caz, sunt indicaţi ochelarii de soare cu lentile polarizate.

Achiziţionează-i din magazinele specializate

Ochelarii de soare de calitate, care îţi oferă protecţia de care ochii tăi au nevoie, trebuie achiziţionaţi numai din magazinele de profil, care, pe lângă garanţia produsului, oferă şi consultanţă de specialitate. Alege acei ochelari care respectă standardele internaţionale de calitate în ceea ce priveşte filtrele de protecţie şi tratarea specială a lentilelor. Pe certificatul de garanţie al ochelarilor trebuie să fie înscrisă o cifră de la 1 la 4, care reprezintă nivelul de protecţie oferită, cei mai potriviţi pentru toate vârstele fiind cei cu cifra 3. 

Află pe clicksanatate.ro şi alte sfaturi utile pentru alegerea ochelarilor de soare

De ce mă îngraş? iată care sunt cele mai întâlnite motive!

Cele mai bune uleiuri pentru sănătate

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite