Anonymous divorţează de Wikileaks. Află motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o „poveste de dragoste” de peste doi ani, grupul de hackeri Anonymous întrerupe relaţia cu Wikileaks, printr-un anunţ făcut pe Twitter, de pe unul din numeroasele conturi pe care le controlează.

Activiştii anonimi sunt nemulţumiţi de o schimbare pe care Wikileaks a făcut-o pe site-ul propriu la începutul săptămânii: o pagină de donaţii care se deschide automat pentru fiecare utilizator care încearcă să acceseze pagina cu cea mai recentă ştire a Wikileaks – „Global Intelligence File”.

Pentru Anonymous, aceasta echivalează cu stabilirea unei taxe pentru vizualizarea materialelor publicate, ceea ce contravine cauzei declarate de transparenţă şi serviciu public asumate de site-ul controlat de Julian Assange.

„Sfârşitul unei ere. Am şters din listă „@Wikileaks” şi ne retragem sprijinul. A fost o idee minunată, ruinată de Ego. La revedere”, scriu Anonymous pe reţeaua de socializare.

De asemenea, fondatorul Wikileaks este criticat pentru că a transformat organizaţia în „omul-spectacol Julian Assange”, citează Mashable.

Anonymous se desparte de Wikileaks după ani de colaborare. Când Visa şi Mastercard blocau plăţile către Wikileaks în urmă cu doi ani, de exemplu, hackerii au organizat o serie de atacuri asupra celor două instituţii financiare. În cursul acestui an, Wikikeals publica documente obţinute într-un raid Anonymous vizând compania Stratfor, într-o colaborare „fără precedent”, după estimarea Mashable.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite