Alimente bogate în colesterol de evitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Untul conţine grăsimi trans care măresc nivelul colesterolului.
Untul conţine grăsimi trans care măresc nivelul colesterolului.

Conform celor mai recente statistici, mai mult de jumătate dintre români suferă de colesterol mărit. Principalii factori care duc la creşterea valorilor colesterolului rău sunt alimentaţia şi stresul. Iar problemele de sănătate pe care le poate provoca sunt: hipertensiune arterială, diabet, probleme renale, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, atac de cord şi ateroscleroză.

Experţii în domeniul sănătăţii spun că nu ar trebui să consumi mai mult de 300 de grame de colesterol (grăsimi) pe zi. În schimb, colesterolul bun (HDL) în organism este produs atunci când urmezi o dietă echilibrată.

Iată care sunt alimentele bogate în colesterol pe care trebuie să le eviţi:

Untul  

Evită consumul de unt, deoarece este bogat în grăsimi trans şi sodiu, care măresc nivelul colesterolului şi valorile hipertensiunii arteriale.

Carnea roşie

Carnea roşie conţine grăsimi saturate care măreşte nivelul de colesterol rău în organism. În schimb, optează pentru piept de pui sau peşte care au un nivel scăzut de colesterol. De asemenea, evită carnea congelată şi carnea prelucrată, cum sunt cârnaţii şi şunca - cresc colesterolul.

Descoperă ce alte alimente bogate în colesterol e bine să le eviţi pe clickpentrufemei.ro. 

Remedii naturale care-ţi scad colesterolul

Cum creşti valorile colesterolului bun

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri