Adevărul despre „frumuseţea americană”. Un fotograf prezintă cum arată de fapt cele mai multe femei, atunci când pozează goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Frumuseţea americană” poate avea orice formă, culoare şi dimensiune, crede un artist care vrea să distrugă mitul femeii tinere, albe şi suple, considerată modelul de frumuseţe în Statele Unite.

Fotograful Carey Fruth a lansat proiectul American Beauty (Frumuseţea americană, n.r.), inspirat de filmul cu acelaşi nume. El a fost revoltat de o scenă din film, în care un bărbat matur are o fantezie sexuală cu prietena fiicei sale, care este suplă şi foarte tânără.

image

Prin acest proiect, Carey vrea să arate că frumuseţea nu ţine cont de culoarea pielii sau de forma trupului, iar femeia nu este un simplu obiect sexual, ci are putere şi control, scrie Huffington Post.

image

În cadrul proiectului, 14 femei din SUA au acceptat să fie fotografiate complet goale, acoperite doar  cu câteva flori de liliac. Unele dintre aceste femei se încadrează în standardul de fumuseţe clasic, în timp ce altele sunt mult mai plinuţe. „Cele mai multe femei din America nu sunt foarte suple, iar proiectul meu vrea să arate care este realitatea”, a declarat Carey.

image

Astfel, prin proiectul lui, femeile care arată diferit şi care nu sunt prezente de obicei  în filme sau în revistele de modă se vor simţi şi ele apreciate şi puternice. Pozând goale, ele vor demonstra că sunt frumoase şi sexy chiar dacă nu au dimensiunile ideale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite