Petiţie pentru prinţese dolofane în producţiile Disney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă a lansat o petiţie online prin care vrea să-i convingă pe mai marii studiourilor Disney că trebuie să includă în producţiile animate şi prinţese supraponderale pentru ca fetele care au probleme cu kilogramele în plus, ca şi ea, să aibă un model cu care să se identifice şi să nu se mai ruşineze cu felul în care arată.

reprezentanţii companiei ar trebui să se gândească şi la fetele mai puţin norocoase, care sunt ţinta răutăţilor tuturor, şi să creeze o prinţesă cu forme generoase, relatează Daily Mail. 

image

Totuşi, iniţiativa lui Jewel s-a lovit de nenumărate critici, de la cei care au sfătuit-o să nu se mai simtă ruşinată de felul în care arată, până la specialişti în nutriţie şi psihologi care au atras atenţia asupra faptului că o astfel de iniţiativă s-ar putea dovedi la fel de dăunătoare pentru tinere ca modelul prinţesei clasice, din moment ce le-ar putea induce tinerelor supraponderale ideea că nu este nimic în neregulă să fii grăsuţă, în loc să facă ceva pentru a remedia problema.

image

Aceştia au mai adăugat că prinţesele din astfel de animaţii ar trebui să promoveze o siluetă cât mai aproape de ceea ce este normal şi sănătos. Alte persoane susţin punctul de vedere adus în dezbatere de Jewel, pe motiv că „fiecare trup este frumos în felul lui“, aşa cum sună şi sloganul sub care se strâng semnături pentru petiţie, şi pentru că astfel fetele supraponderale se vor simţi mai bine în propria piele. Până acum, Jewel a strâns peste 17.000 de semnături. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite