6 semne că trebuie să-ţi cauţi un alt loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când nu mai ai nicio satisfacţie la locul de muncă e cazul să te reorientezi către un alt job FOTO: Shutterstock
Când nu mai ai nicio satisfacţie la locul de muncă e cazul să te reorientezi către un alt job FOTO: Shutterstock

Hotărârea de a-ţi schimba locul de muncă într-o perioadă de criză economică prelungită este greu de luat şi adesea riscantă. Totuşi, în unele situaţii, se poate dovedi cea mai bună soluţie.

Azi poţi fi fericit şi împlinit la locul de muncă, iar mâine situaţia să se schimbe la 180 de grade. Dacă încercările tale de a te adapta noilor condiţii eşuează, iar munca începe să-ţi provoace mai degrabă angoase decât satisfacţii, atunci cel mai bine ar fi să te reorientezi. Revista electronică de joburi „The Daily Muse“ a identificat şase semne care-ţi spun că a venit momentul să-ţi dai demisia şi să-ţi cauţi o altă slujbă. 

1. Eşti prost plătit

Banii nu sunt totul, dar trebuie să-ţi poţi plăti facturile, iar atunci când eşti plătit mai puţin decât meriţi pentru munca pe care o depui, lucrurile devin complicate, pentru că nu mai depui efortul de e excela în ceea ce faci şi poate dăuna motivaţiei tale pe termen lung. Dacă ştii că eşti plătit cu mai puţin decât meriţi, aceasta poate fi o ocazie bună de a începe căutările pentru un job care să corespundă nevoilor tale.

Opţiuni alternative: Cercetează şi află cât câştigă oamenii cu posturi similare, luând în considerare costurile traiului în diferite regiuni, iar dacă chiar simţi că ai nevoie de o mărire a salariului, vorbeşte cu superiorii. În cazul în care nu te simţi sigur, cere părerea colegilor în care poţi avea încrede şi a şefului. Apoi treci la treabă şi modifică ceea ce e de modificat.

2.  Eşti subapreciat 

Să te descurci de minune la locul de muncă şi să nu fi apreciat este foarte descurajant. Nu numai că te de-motivează, dar faptul că superiorul tău refuză să-ţi recunoască meritele poate fi un indiciu că nu vei fi promovat sau nu vei avea ocazia de a avansa prea curând.

Opţiuni alternative: Încearcă să analizezi obiectiv cât de mult valorezi pentru organizaţia din care faci parte, dacă ai un job care contează pentru buna funcţionare a firmei şi dacă îl faci bine. Caută în mod special zonele în care crezi că ai o abilitate specială şi ia în considerare cazul în care poţi schimba postul de muncă.

3. Firma este pe cale de a da faliment

Dacă ai impresia că firma este pe cale de a da faliment, iar cei din conducere nu fac decât să o ducă spre colaps, atunci poate că ar fi timpul să părăseşti compania.

Opţiuni alternative: Analizează dacă situaţia este într-adevăr atât de gravă, iar dacă dezastrul este iminent şi nu doar o exagerare a colegilor mai pesimişti, începe să te reorientezi.  

4. Nu ai condiţiile necesare pentru a-ţi face treaba bine

Ştii că ai putea face atât de mult pentru compania ta dar nu dispui de uneltele necesare, iar cei din firmă, fie pentru că nu vor fie pentru că nu pot, nu ţi le acordă.

Opţiuni Alternative: Cel mai important este să demonstrezi firmei cât de mult ar ajuta şi ar merita investiţia, pentru viitor. 

5. Nu înveţi nimic nou şi nu evoluezi

Faptul că nu evoluezi la locul de muncă poate cauza frustrare. Dacă nu eşti provocat de sarcinile de serviciu şi nu primeşti suficiente oportunităţi de a învăţa lucruri noi, poate ar fi cazul să-ţi cauţi un nou job care să corespundă cerinţelor tale.

Opţiuni Alternative:Atunci când înveţi ceva nou faci o investiţie în tine şi în cariera ta. Dacă angajatorul tău nu investeşte în tine, preia tu această sarcină, găseşte-ţi un mentor din domeniul tău şi roagă-l să-ţi împărtăşească din experienţa sa, sau optează pentru nişte cursuri speciale.

6. Pur şi simplu nu ţi se potriveşte

Lucrurile sunt într-o continuă schimbare şi ceea ce cândva părea jobul perfect, acum poate să nu mai fie. Dacă ai impresia că prezenta carieră nu se potriveşte cu aspiraţiile şi obiectivele tale în viaţă, e timpul pentru a reevaluare a vieţii tale de până acum.

Opţiuni Alternative: Înainte de a lua o hotărâre decisivă în privinţa schimbării postului de muncă, ia-ţi nişte timp pentru a te detaşa şi a analiza la rece situaţia. Adesea ajungem să fim frustraţi din cauza stresului, iar un concediu este soluţia perfectă pentru acest lucru.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite