Judecătorul Ion Pleşca: „De ce să-mi dau demisia? Pentru că am fost la vânătoare şi am auzit împuşcături?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, recunoaşte că a fost împreună cu procurorul general la vânătoarea din Pădurea Domnească, soldată cu moartea unui om, dar nu înţelege de ce ar trebui să-şi dea demisia.

Judecătorul a declarat pentru Jurnal TV că este un novice într-ale vânatului. El nu vede o problemă de etică profesională în faptul că s-a distrat împreună cu procurorul şi oameni de afaceri şi nici în faptul că nu a anunţat public despre acel tragic incident.  

„Cu domnul Zubco ne cunoaştem de atunci de când eram preşedinte al Comisiei juridice în Parlament. Suntem în relaţii bune. A treia oară am fost în viaţă la vânătoare pe 23 decembrie. Şi domnul Zubco la fel ca mine. Pentru ce să-mi dau demisia? Pentru că am auzit împuşcături şi am fost acolo?”, s-a întrebat retoric magistratul.

Pe de altă parte, mai mulţi politicieni şi lideri de opinie au sugerat că toţi demnitarii care au fost la vânătoarea din 23 decembrie ar trebuie să-şi dea demisia de onoare pentru că au tăinuit acest caz grav.

În acelaşi timp, unii dintre ei vorbesc despre un conflict de interese. „Procurorul general nu poate participa la asemenea acţiuni împreună cu judecători şi oameni de afaceri, pentru că într-o companie restrânsă se pot discuta subiecte interzise. Aceste lucruri miros urât pentru opinia publică, mai ales în contextul în care vorbim atât de mult despre lupta cu corupţia“, a declarat Viorel Cibotaru, director de programe la Institutul de Politici Publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite