Ce să nu faci când îţi speli faţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este suficient să îţi cureţi tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Este suficient să îţi cureţi tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Ai spune că nimic nu e mai uşor decât să te speli pe faţă, însă o igienă incorectă a tenului, în ciuda folosirii produselor cosmetice de calitate, permite apariţia unor afecţiuni ale pielii.

Alegi produsele nepotrivite tipului tău de ten

Specialiştii în frumuseţe spun că o greşeală frecventă în curăţarea feţei este alegerea unui produs neadecvat. Cel mai indicat este să alegi unul care să se potrivească tipului tău de ten. Totodată, alege un produs de curăţare blând, care să nu-ţi agreseze tenul, fără parabeni, sub formă de gel sau spumă. Aplică produsul pe vârful degetelor şi masează uşor.

Ai un singur prosop pentru corp şi faţă

Dermatologii recomandă folosirea unui prosop separat pentru faţă, care să fie întotdeauna curat şi uscat. Ideal ar fi ca acesta să fie schimbat în fiecare zi, oricât de ciudat ţi s-ar părea. De asemenea, nu freca faţa, ci şterge-o uşor, prin tamponare.

Exagerezi cu spălatul

Uneori, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Aşadar, este suficient să îţi cureţi tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Spălarea frecventă a tenului nu face decât să-ţi usuce şi să-ţi irite pielea feţei.

Află pe clicksanatate.ro ce alte greşeli poţi face când te speli pe faţă!

Alimente cu efect antiinflamator

De ce e important să tratezi apneea de somn

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite