Zoi Sadowski Synnott a cucerit prima medalie de aur din istorie pentru Noua Zeelandă la JO de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Zoi Sadowski Synnott a cucerit, sâmbătă, prima medalie de aur din istorie la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Noua Zeelandă, în proba de slopestyle de la Beijing, informează lequipe.fr.

Ultima practicantă a snowboardingului care a luat startul în a treia rundă a finalei de slopestyle, campioana mondială din 2019, victorioasă anul acesta la X-Games la slopestyle, dar şi la Big Air, a reuşit o coborâre spectaculoasă, care i-a permis să fie singura sportivă care a depăşit 90 de puncte (92,88).

Sadowski Synnott, care va împlini 21 de ani la 6 martie şi care câştigase deja una dintre cele trei medalii obţinute anterior de Noua Zeelande la Jocurile Olimpice de iarnă (bronz la Big Air în 2018, la Pyeongchang), a fost urmată de americanca Julia Marino, medaliată cu argint, şi de australianca Tess Coady, medaliată cu bronz.

Niciuna dintre medaliatele din urmă cu patru ani nu a urcat pe podium. Americanca Jamie Anderson, vicecampioană recent la X-Games şi campioană olimpică în 2014 şi 2018, a terminat doar pe locul nouă (60,78 puncte), sportiva canadiană Laurie Blouin, medaliată cu argint la Pyeongchang, a terminat pe locul patru (81,41 puncte), iar finlandeza Enni Rukajarvi, argint în 2014 şi bronz în 2018, s-a clasat pe locul şapte (71,45). Liderul Cupei Mondiale, Kokomo Murase din Japonia, a terminat pe locul zece (49.05).

În afara medaliilor câştigate de Sadowski-Synnott, Noua Zeelandă a mai cucerit un argint şi un bronz la JO de iarnă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite