Viktor Orban mai inaugurează un stadion în România, în timp ce ultraşii români ameninţă că-şi vor „apăra ţara cu toate forţele posibile“

0
0
Viktor Orban face turul stadioanelor din zonele cu populaţie majoritar maghiară
Viktor Orban face turul stadioanelor din zonele cu populaţie majoritar maghiară

După ce a asistat la Sfântu Gheorghe la meciul Sepsi - Olimpia Ljubljana, premierul maghiar Viktor Orban este aşteptat astăzi pe un alt stadion în care guvernul ţării vecine a investit masiv, cel de la Miercurea Ciuc.

Astăzi, în jurul orei 18:00, Viktor Orban are programată o vizită şi la Miercurea Ciuc, la inaugurarea stadionului celor de la Csikszereda, în care guvernul maghiar a investit circa 3 milioane de euro.

Ştirea că inaugurarea unei arene din România va avea loc între o naţională a Ungariei şi o selecţionată a auto-intitulatului Ţinut secuiesc i-a făcut pe ultraşii români să ia foc. Aceştia solicită anularea meciului şi anunţă că îşi vor face singuri dreptate. 

Membrii galeriilor echipelor româneşti au redactat o scrisoare deschisă, în care au menţionat:

”Ne aflăm în faţa unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populaţiei minoritare din mijlocul ţării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniţă de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naţionalele U18 ale Ungariei şi ţinutului secuiesc.

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă naţională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă şi că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federaţia Română de Fotbal şi Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea ţării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunţam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfăşoare în “cele mai plăcute” condiţii pentru dânşii.

Dacă aşa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma şi ne vom apăra ţara cu toate forţele posibile. Ştim, aveţi nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstraţi pentru cine luptaţi cu adevărat.

Doar România!

Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timişoara, Peluza Şepcile Roşii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul "Suntem Ultras Dinamo" din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iaşi, Peluza Nord Galaţi, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeş), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniţi Sub Tricolor, Ploieşti România, Dulce Românie, Ultra România”.

Totuşi, organizatorii partidei s-au justificat prin persoana lui Zoltan Szondy, preşedintele celor de la Csikszereda: ”Nu s-a putut cu România, am apelat la Ţinutul Secuiesc. Dacă ar veni România în ultimul moment, eu aş schimba şi am juca cu România, dar e greu de crezut. Pe altcineva nu am vrut să chemăm. Mi s-ar fi părut caraghios ca eu să inaugurez baza cu un amical Ungaria - Serbia, de exemplu. Aşa că am avut aceste doua opţiuni. Am dorit cu România, nu s-a putut, şi atunci am ales această variantă B”.

Gazdele şi-au exprimat iniţial intenţia ca meciul inaugural să aibă loc între naţionalele U18 ale României şi Ungariei, dar cum Federaţia Română de Fotbal a declinat invitaţia motivând că în această perioadă calendarul naţionalei U18 a României e încărcat deja cu alte acţiuni, locul „tricolorilor” a fost luat de o selecţionată a Ţinutului Secuiesc.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri