VIDEO Capul Verde face istorie la Cupa Africii, cu "vasluianul" Varela în rol decisiv. Jucătorii au făcut show la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucio Antunes, un antrenor care este angajat în ţara şi ca şi controlor de zbor
Lucio Antunes, un antrenor care este angajat în ţara şi ca şi controlor de zbor

Fernando Varela a înscris pentru Capul Verde în meciul cu Angola şi s-a calificat în sferturi. Selecţionerul Lucio Antunes, care este şi controlor de trafic în ţara sa, a alergat cu steagul pe teren.

Liga I are un reprezentant de seamă la Cupa Africii. Fernando Varela, fundaşul central în vârstă de 25 de ani al lui FC Vaslui face parte din lotul naţionalei Capului Verde şi joacă constant pentru micuţul stat insular. În meciul decisiv contra Angolei, Varela chiar a marcat un gol foarte important.

Micuţul stat din Oceanului Atlantic are doar 500.000 de locuitori, dar a reuşit să se califice în premieră şi să trimită la Cupa Africii o echip foarte bună, din care face parte şi Fernando Varela, 18 meciuri pentru Vaslui în tur. Deşi sorţii le-au hărăzit grupa A, unde au jucat împotriva ţării gazde, Africa de Sud, a Marocului şi a Angolei, trupe mult mai valoroase decât Capul Verde, au mai dat o lovitură. Trupa lui Varela a obţinut tot atâtea puncte cât şi Africa de Sud, cinci, dar a obţinut locul doi în grupă, din cauza unui gol în plus primit. Au trimis acasă Marocul şi Angola, iar în ultimul meci, contra angolezilor s-au calificat dramatic. Conduşi cu 1-0 tot meciul, jucătorii Capului Verde au întors soarta partidei în ultimele 10 minute. Mai întâi, vasluianul Varela a egalat cu o lovitură de cap în minutul 82, iar Heldon a înscris golul calificării în minutul 90. În sferturi îi aşteaptă acum Ghana sau Mali, dar cine ştie unde se va opri Varela şi Capul său Verde.

Antrenorul Lucio Antunes, care este şi controlor de trafic, a zburdat pe teren cu steagul ţării sale.

CITEŞTE AICI POVESTEA EXTRAORDINARĂ A LUI LUCIO ANTUNES

La finalul partidei, jucătorii au dat năvală în sala de conferinţe, bucurându-se sub ochii jurnaliştilor veniţi la conferinţa lui Lucio Antunes.  

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite