VIDEO Bute a încins mallul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial a făcut un antrenament public, de 37 de minute, în care a boxat cu umbra, a sărit coarda, a făcut flotări şi a lucrat cu mingea medicinală la AFI Cotroceni. Înghesuială mare, ieri, în centrul comercial AFI Cotroceni, unde însă n-a fost nicio promoţie. Oamenii au avut însă posibilitatea să-l vadă gratis pe Lucian Bute, la antrenamentul cu public.

Campionul mondial şi-a făcut apariţia înconjurat de stafful său, iar cei care îi asigurau garda de corp au reuşit cu greu să-i ţină departe pe fanii care l-au întâmpinat cu aplauze. Îmbrăcat în alb, Bute a început cu o serie de exerciţii specifice unei şedinţe de întreţinere: a boxat cu umbra, a făcut eschive şi a mimat upercuturi.

Bute s-a luptat cu un adversar imaginar



După ce antrenorul Stephane Larouche i-a luat pulsul, „Mister KO" şi-a pus mănuşile, iar lucrurile au devenit ceva mai serioase. Bute a executat mai multe serii de lovituri, antrenorul său fiind în postura de oponent. Din când în când, el apăsa pe lovitură, moment în care asistenţa aplauda şi îi scanda numele. În a doua parte a antrenamentului, campionul român a lucrat cu mingea medicinală şi a sărit coarda, iar la final a acordat autografe. Apoi a plecat la Hotelul Ma­rriott, acolo unde este cazat şi unde va rămâne până duminică.

A mai boxat în România acum 6 ani

Bute mai are de dat jos 2 kilograme până la cântarul oficial de vineri, dar nu are emoţii din cauza asta. El pare mai degrabă cuprins de fiori atunci când se gândeşte că va boxa din nou în faţa românilor. N-a mai făcut-o de şase ani, din 2005 când era doar un pugilist în ascensiune. „Abia câştigasem centura NABA, o centură nord-americană, şi pentru prima dată mi-am apărat-o la Galaţi. A fost o gală mică, în sala Siderurgistul şi am avut adversar un american. L-am bătut în patru reprize, n-am avut mari probleme, dar am fost tare mândru că m-au văzut toţi ai mei, familie, prieteni", şi-a amintit Bute.

image

Boxerul român a sărit coarda, moment apreciat de admiratoare



„Acum e altfel. Nu mai sunt un puşti care visa noaptea să ajungă campion. Organizarea acestei gale la Bucureşti mă obligă la mult, la foarte mult", a mai spus românul, care are 28 de meciuri la profesionişti, toate câştigate, 23 dintre ele prin KO.

Mâine vin canadienii

În sala de la Romexpo se va afla şi un grup numeros de canadieni. Cei aproape 100 de susţinători ai lui Lucian sunt aşteptaţi mâine în ţară. Ei au plătit în jur de 2.500 de dolari canadieni (1.700 de euro) pentru această excursie organizată de Interbox, în preţ intrând biletul de avion dus-întors, cazarea la un hotel de patru stele, vizitarea unor obiective turistice şi accesul la meci.

Mendy s-a pozat lângă animatoare

Sosit după ora 13.00, Jean-Paul Mendy, adversarul de sâmbătă al lui Bute, n-a stat decât zece minute, antrenamentul său părând mai degrabă o joacă. Francezul a zâmbit tot timpul, iar la un moment dat s-a pozat alături de animatoare. El n-a părut prea deranjat nici de faptul că numele lui Bute a fost scandat deseori. Ştie că sâmbătă, de la ora 23.00, la Romexpo, va fi primit cu şi mai multă ostilitate de cei 9.000 de spectatori.

image

Mendy a încercat să impresioneze animatoarele



„Sunt sigur că voi avea o luptă grea, dar nu mi-e frică de Lucian Bute şi vreau să câştig. Nu contează dacă prin KO sau la puncte. Nu sunt un boxer murdar, n-am fost niciodată descalificat", a declarat Mendy (37 de ani).

"Toată presiunea este pe umerii mei, Mendy nu are nimic de pierdut. Nu pot să-l tratez cu lejeritate, e un stângaci foarte bun."
Lucian Bute
campion mondial la box

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite