VIDEO Barcelona, la 11 puncte de Real, Messi la 3 goluri de un moment istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi e la un pas de a intra în istorie
Messi e la un pas de a intra în istorie

Catalanii au profitat din plin de înfrângerea „galacticilor“, zdrobind Levante de o manieră impresionantă. „Măcelul“ a fost coordonat de doi jucători fabuloşi. Amândoi ţintesc „Balonul de Aur“, însă unul dintre ei atacă şi un record stabilit acum 40 de ani!

După o primă repriză fără gol, Barcelona s-a dezlănţuit în partea secundă a meciului cu Levante. 

În doar 12 minute, scorul de 0-0 s-a transformat într-un 3-0 halucinant. Messi şi Iniesta, amândoi printre principalii favoriţi la câştigarea „Balonului de Aur“ au „regizat“ victoria de la Levante.

Ce au făcut?

Argentianianul a punctat în minutele 47 şi 51, ambele reuşite venind din pasele lui Iniesta. Scorul final, 4-0, a fost stabilit după ce însuşi Iniesta (57) şi Fabregas (63, din nou din pasa lui Iniesta!) au completat o seară perfectă pentru oaspeţi. 

18 puncte din 18

Barcelona a bifat a şasea victorie la rând în campionat şi are 37 de puncte după 13 runde, plus un bilanţ fantastic: 12 victorii, un egal, zero înfrângeri!

Elevii lui Vilanova sunt la 11 puncte de campioana en-titre, Real Madrid, care, după 0-1 la Betis, a rămas pe locul 3. 

Ca o ironie a sorţii, Messi şi compania se bat la titlu cu o altă formaţie din Madrid: Atletico. Falcao şi colegii săi au învins Sevilla cu 4-0 şi se ţin după Barca, fiind la doar trei puncte distanţă de catalani.

Meciul direct e programat la 16 decembrie, pe „Nou Camp“!

Singura întrebare: la câte goluri se va opri Messi?

Prin „dubla“ cu Levante, Messi a ajuns la 82 de goluri înscrise în toate competiţiile în 2012. Cu o lună înainte de finalul anului, argentinianul e la trei goluri de recordul neamţului Gerd Muller, cel care, în 1972, a punctat de 85 de ori.

Având în vedere ritmul în care înscrie – are 9 goluri în ultimele cinci partide pentru Barca – întrebarea nu mai e dacă Messi va depăşi recordul lui Muller, ci la câte goluri se va opri în 2012?

VEZI GOLURILE MECIULUI LEVANTE - BARCELONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite