Adrian Mutu şi poza care l-a readus în centrul atenţiei. Reacţiile din mediul virtual după imaginea cu Mr. Bean, ironică la adresa lui Victor Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză ironică la adresa lui Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României
Poză ironică la adresa lui Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României

Adrian Mutu a fost în centrul atenţiei în ultimele două zile, printr-o poză postată pe contul său de Facebook, care era ironică faţă de Victor Piţurcă.

Poza care îl caricaturiza pe Victor Piţurcă, asemănându-l cu Mr. Bean şi având drept mesaj ironic „Ne calificăm sigur“ a stârnit numeroase reacţii, pro şi contra deopotrivă. Într-o conferinţă susţinută în cursul zilei de luni, Adrian Mutu a comentat alegerea de a posta imaginea respectivă pe contul său personal de Facebook: „Nu am inventat eu caricatura, am primit-o. Mi s-a părut simpatică si am postat-o. Atât. Nimic mai mult. Bineînţeles însă ca sunt alături de echipa naţională. În afară de poza asta, care mi s-a părut simpatică şi menită să destindă atmosfera, că era prea încordată, vorbind serios, chiar cred în şansele naţionalei“.

Fanii amuzaţi, oamenii din fotbal „tăioşi“

Reacţiile oamenilor de rând din mediul online au fost, în general de încurajare. Astfel, atacantul lui Ajaccio a primit mesaje precum: „Acum ştim de ce nu te cheamă la naţională, măi, Adi“, „În sfârşit i-ai arătat ce crezi despre el“, „Mr. Bean cred că facea echipa mai bună“ sau „Mai bine îl băgau pe Bean, decât pe Tănase“.
Dacă fanii s-au amuzat pe marginea pozei amintite, nu aceeaşi atitudine au avut şi oamenii din lumea fotbalului. Vlad Chiricheş a declarat că „Mutu e puţin frustrat că nu a fost lângă noi“, Ladislau Boloni a comentat vehement că „E josnic ceea ce a făcut. Când îţi baţi joc de cineva de la distanţă, cu siguranţă nu e un titlu de glorie. Răzbunarea e arma prostului“, iar Victor Piţurcă s-a rezumat să spună „Nu mă interesează ce a făcut Mutu“.

Presa internaţională a sesizat subiectul

Nici presa internaţională nu a lăsat neremarcat evenimentul. Site-ul tribunnews.com notat că „Relaţia dintre Adrian Mutu şi tehnicianul României, Victor Piţurcă, pare să se fi deteriorat definitiv. Fostul jucător al lui Chelsea nu a fost convocat pentru barajul cu Grecia, lucru care cu siguranţă l-a deranjat. Şi vârful lui Ajaccio a găsit modalitatea de a se răzbuna, postând pe pagina sa de Facebook o imagine controversată. Aceasta îl înfăţişa pe selecţioner, însă faţa acestuia a fost înlocuită de cea a cunoscutului actor de comedie britanic Rowan Atkinso, cel care interpretează rolul lui Mr. Bean“, iar rp-online.de a scris că „Recordmanul de goluri al naţionalei României, Adrian Mutu (n.r.împarte prima poziţie cu Gică Hagi) a postat pe Facebook o imagine photoshopată, care îl înfăţişa pe selecţionerul Piţurcă drept Mr.Bean. Fotografia care a strâns aproape 11.500 de like-uri a fost modul lui Mutu de a detensiona atmosfera, după propriile spuse, dar este un semn că acesta nu mai crede în calificare, chiar dacă discursul său ulterior a fost unul mobilizator. Relaţia dintre Adrian Mutu şi tehnicianul României, Victor Piţurcă, pare să se fi deteriorat definitiv. Fostul jucător al lui Chelsea nu a fost convocat pentru barajul cu Grecia, lucru care cu siguranţă l-a deranjat. Şi vârful lui Ajaccio a găsit modalitatea de a se răzbuna, postând pe pagina sa de Facebook o imagine controversată. Aceasta îl înfăţişa pe selecţioner, însă faţa acestuia a fost înlocuită de cea a cunoscutului actor de comedie britanic Rowan Atkinso, cel care interpretează rolul lui Mr. Bean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite