O incursiune israeliană în Rafah ar reprezenta o „escaladare intolerabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a lansat avertismentul împotriva unei ofensive militare israeliene la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, care ar reprezenta, în opinia sa, o „escaladare intolerabilă”, notează AFP, scrie AGERPRES.

Antonio Guterres FOTO: EPA-EFE
Antonio Guterres FOTO: EPA-EFE

„Un asalt militar asupra Rafah ar constitui o escaladare intolerabilă, omorând mii de civili şi forţând alţi sute de mii să se refugieze”, a declarat Guterres presei, implorând autorităţile israeliene să nu lanseze o ofensivă.

O astfel de ofensivă „va avea un impact devastator asupra palestinienilor din Gaza şi repercusiuni grave asupra Cisiordaniei ocupate şi asupra întregii regiuni”, a adăugat Guterres.

„Toţi membrii Consiliului de Securitate şi multe alte state şi-au exprimat în mod clar opoziţia faţă de o astfel de operaţiune. Le cer tuturor celor care au influenţă asupra Israelului să facă tot ce le stă în putere pentru a o împiedica”, a continuat liderul ONU.

Avertismentul secretarului general al ONU survine după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că armata israeliană va intra „cu sau fără acord” în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pentru a elimina cele patru batalioane Hamas despre care afirmă că rămân în acea zonă.

Declaraţiile au fost făcute într-un context în care Hamas analizează cea mai recentă propunere de armistiţiu din partea mediatorilor din Cairo, care are în vedere o încetare a focului de 40 de zile şi eliberarea a mii de prizonieri palestinieni în schimbul ostaticilor din Gaza, potrivit presei israeliene. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite