Veşti proaste pentru iubitorii tenisului: Federer ratează primul turneu major din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar Simona Halep (2 WTA) a amânat momentul revenirii pe teren, în noul sezon, sărind peste turneul de la Abu Dhabi. O decizie similară a fost luată şi de „FedEx“, însă în ceea ce priveşte o competiţie mult mai importantă.

Dacă au existat jucători pentru care pandemia a venit la fix, ei câştigând timp preţios de pe urma întreruperii sezonului, atunci Roger Federer (5 ATP) a fost, cu siguranţă, unul dintre ei.

În 2020, „FedEx“ a jucat într-o singură competiţie, Australian Open, în care a avansat până în semifinale, înainte de a pierde în faţa lui Djokovici (6-7, 4-6, 3-6). Se întâmpla pe 30 ianuarie şi acea partidă avea să fie ultima apariţie a lui Roger pe teren de atunci. Iar asta pentru că, ulterior, Federer a suferit două intervenţii chirurgicale la genunchi. Şi-a reluat antrenamentele în noiembrie şi, iniţial, era optimist că revenirea pe teren e iminentă: „Sunt pe calea cea bună. Revin treptat, dar nu mă voi grăbi şi nu vreau să pun presiune pe mine. Voi participa la un turneu, doar când voi fi 100% pregătit. În acest moment, se pare că voi putea reveni la Australian Open“.

Din păcate, între timp, lucrurile n-au evoluat, aşa cum şi-ar fi dorit sportivul de 39 de ani. Iar agentul său, Tony Godsick, tocmai a anunţat că Federer va lipsi de la Australian Open 2021, după ce a jucat neîntrerupt la Melbourne, începând din 1999!

„Roger a decis să nu participe la Australian Open 2021. A progresat enorm în ultimele câteva luni cu recuperarea genunchiului şi cu forma fizică, însă după o serie de consultaţii cu echipa, el a decis că cea mai bună decizie pe termen lung e să revină în competiţii doar după Australian Open. Voi începe discuţiile cu Roger în săptămâna care urmează, pentru a stabili împreună un program al turneelor la care va merge în restul sezonului“, a explicat Gosick.

Iar directorul Australian Open, Craig Tiley, a confirmat şi el absenţa elevţianului: „În cele din urmă, Roger n-a avut timpul necesar pentru a se pregăti, în mod riguros, pentru un Grand Slam şi e foarte dezamăgit că nu va putea veni la Melbourne în 2021“.

Federer, care se antrenează în Dubai, în această perioadă, a câştigat Australian Open, supranumit „Open-ul Vesel“, de şase ori, ultima dată în 2018. 

20 de trofee de Grand Slam are Roger Federer în palmares, dintre care şase au fost câştigate la Australian Open.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite