Universitatea Craiova, boroboaţă istorică la Tbilisi. Sezonul european a luat sfârşit pentru olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bergodi

Universitatea Craiova a fost învinsă de echipa georgiană Lokomotiv  Tbilisi, scor 2-1 (0-0), şi a fost eliminată încă din primul tur preliminar al Europa League.

Fiecare modificare propusă de UEFA în privinţa modului de accedere în grupele cupelor europene se lasă cu critici dure din partea conducătorlor cluburilor româneşti. Apar imediat discursurile în care sunt invocate teorii ale conspiraţiilor ce susţin că schimbările au ca efect adâncirea discrepanţelor dintre echipele din vest şi cele autohone şi marginalizarea fotbaliştilor.

Când vine vorba însă de perfomanţe în Europa, grupările din Liga 1 fie se chinuie cu formaţii din lumea a treia a fotbalului, fie sunt eliminate de acestea. Ultima umilinţă a echipelor româneşti în cupele europene a fost atinsă, în Georgia, de Universiattea Craiova. Consideraţi mari favorită înaintea întâlnirii cu Dinamo Tbilisi, oltenii au avut o prestaţie lamentabilă şi au părăsit terenul după un eşec greu de prevăzut, dar şi mai dificil de digerat.

Echipa care i-a eliminat pe olteni este la a 7-a prezenţă în cupele europene şi a bifat, joi seara, abia a doua calificare din istorie în tururile preiiminare. În urmă cu 21 de ani, în sezonul 1999/2000, georgienii obţineau celălalt  succes în Europa, după ce treceau de Linfield (Irlanda de Nord) după o victorie cu 1-0 acasă şi un rezultat egal în deplasare, 1-1.

Partida dintre Lokomotiv Tbilis şi Universitatea Craiova, una încâlcită şi lipsită de spectaculozitate, s-a decis în patru minute. Sikharulidze '57 şi Oulad Omar '61 au marcat pentru gazde, iar pentru Universitatea Craiova a punctat Baiaram '90+4.

Universitatea Craiova a evoluat în formula: Pigliacelli - Vătăjelu, Acka, M. Constantin, Bancu - Nistor (Baiaram '77), Mateiu (Screciu '67), Cicâldău - Bărbuţ (Mihăilă '61), Koljic, Ivan. Antrenor: Cristiano Bergodi (foto)

Alte ruşinii istorice în cupele europene

Cupa Cupelor, sezonul 1986-1987

Dinamo - 17 Nentori Tirana (Albania) 1-4 (0-1 şi 1-3)

Cupa UEFA, 1997-1998 

Dinamo - Knattspyrnufelag (Islanda) 1-4 (0-2 şi 1-2)

Cupa UEFA in sezonul 2000-2001 

Universitatea Craiova - Pobeda Prilep (Macedonia) 1-1 (0-0 şi 1-1)

Europa League, play-off, sezonul 2018-2019

CFR - Dudelange (Luxemburg) 2-5 (0-2 şi 2-3)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite