Ungurul Viktor Kassai încaieră serios taberele în România, din cauza fazei de la primul gol al francezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul gol al Campionatului European din Franţa a fost marcat de Giroud la o fază la care Tătăruşanu a reclamat vehement fault la portar.

Reluarile tv au arătat că portarul nostru a fost împins de francez atunci când se pregătea să prindă mingea, dar pe de altă parte o intervenţie mai fermă a lui Ciprian ar fi a anulat acest gest al lui Giroud. Vorba unui om de fotbal: "Dacă era Neuer îi rupea capul". Inevitabil s-a ajuns la discuţia: A fost sau nu fault la Tătăruşanu? Iar acest lucru a declanşat păreri contradictorii. Expertul Dolce Sport, Dan Lăzărescu spune că a fost faul clar, şi e susţinut de arbitrul Cristi Balaj. "A fost fault la portar! Cotul jucătorului francez e deasupra umărului. Sunt nişte paşi pe care UEFA şi FIFA îi recomandă. Nu există în niciun paragraf în care să fie scris ceva despre vreo suprafaţă de protecţia portarului. Acel careu este pentru a determina distanţa de la care se execută o lovitură liberă indirectă de la 5,50 metri.Lovitura liberă indirectă care se acordă în interiorul suprafeţei de poartă se execută de pe linia paralelă cu linia porţii. Arbitrii adiţionali sunt puşi pentru un control mai bun al suprafeţei de pedeapsă. Nu centralul a fost de vină la acea fază, ci adiţionalul", a spus Dan Lăzărescu la Dolce.

Expertul Digisport, în schimb, Ion Crăciunescu, e convins că niciodată nu trebuia fluiera fault.  "Eu nu aş fi fluierat niciodată fault la portar la faza primul gol al Franţei, mi s-a părut că Giroud a sărit la cap în mod regulamentar. A fost contact între ei, dar a fost gol valabil, contează dacă, prin acţiunea sa, jucătorul îşi împinge sau ţine adversarul. Există un contact, dar jucătorii au drepturi egale în suprafaţa de pedeapsă. A fost un contact normal între doi jucători care vor să joace mingea. Tătăruşanu nu a fost împiedicat de adversar să joace mingea. Nu s-a dus cu braţul pe Tătăruşanu să îl ţină sau să îl împingă. Un jucător nu poate sări la cap cu braţele lipite de corp. Din elan îşi desface coatele", a spus Crăciunescu.

"Fuck you!" Urarea unui jucător român la adresa lui Dimitri Payet 

ANALIZĂ Zece lucruri care ne rămân după eşecul cu Franţa. Ce ne-a plăcut şi ce nu la tricolori 

Cu ce viteză şutează Dimitri Payet, omul care ne-a stricat visele

Vezi AICi povestea lui Dimitri Payet, francezul care vindea haine la un mall din Nantes

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite