Unde crede CTP că Sorana Cîrstea a pierdut șansa finalei de la Miami. „Greu mor năravurile vechi”

0
Publicat:

Petra Kvitova și-a adjudecat victoria cu Sorana Cîrstea, 7-5, 6-4, ajungând în finala de la Miami Open.

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a disecat pe pagina de Facebook meciul de tenis dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova.

El s-a arătat entuziasmat de parcursul jucătoarei românce, considerându-l unul dintre cele mai frumoase din tenisul românesc.

Spune că Sorana ar fi putut accede în finala de la Miami dacă îi intra unul din cele două mingi de set pe care le-a avut la 5-3.

”Greu mor năravurile vechi!... La 5-3 pentru ea și 40-40, Sorana i-a servit cu primul, pe rever, spre exterior, stângacei Kvitová. Cehoaica a activat opțiunea balul sau spitalul. Întinsă cât putea, a smuls un backhand violent, la limită, în lung de linie. Și i-a intrat.  Ar fi putut să nu intre. I-a intrat pentru că a avut baftă, dar și pentru că e dublă campioană de Wimbledon, fost nr. 2 mondial”, scrie gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a mai precizat că  jucătoarea din Cehia a riscat foarte mult în acest meci și i-a ieșit, obținut multe game-uri consecutive.

Despre Sorana, spune că va mai avea meciuri pe care le va pierde ca acum, dar trebuie să lupte cu ea însăși pentru încredere.

”Vor veni și înfrângeri dureroase, spuneam. Un meci în oglindă cu cel împotriva Sabalenkăi: strâns, pe contre, cu rezultat imprevizibil până în ultima clipă, atunci câștigat, acum pierdut. N-aș zice că a jucat rău. E rea însă ciobirea a ceea ce am numit miracolul relației Cîrstea-Johansson. Sorana mai are de luptat cu Sorana...”

În final, gazetarul a ținut să menționeze că totuși Simona Halep este superioară la Soranei Cîrstea, pe care o consideră plină de talent, dar în tenis este nevoie de foarte multe alte calități.

”Întrucât am reluat ce spusesem cu câțiva ani în urmă, anume că Sorana Cîrstea e poate cea mai talentată jucătoare a noastră, mi s-au adresat imediat întrebări dacă Simona Halep mai e jucătoarea nr. 1 a României, sau locul ei a fost luat de Sorana Cîrstea.

Mai întâi, o lămurire. Talentul este unul dintre factorii care compun calitatea unei jucătoare, nicidecum singurul. În lunga mea viață în tenis, am văzut prea multe talente de care s-a ales praful sau au eșuat într-o carieră mediocră.  Pe lângă talent, e nevoie de rezistență fizic-mentală pe termen lung, de concentrare susținută, de capacitatea de a îndura meciuri grele, de știința și disciplina aplicării unei tactici pe teren și de a învinge și când nu ești în formă, de constanță în performanță – pe scurt, de putere psihică. La toate aceste capitole, Simona Halep este superioară.  Cea mai talentată nu înseamnă automat și cea mai bună. Simona este cea mai bună jucătoare de tenis a României, astăzi și în toate timpurile, nr. 1, alături de Ilie Năstase, la băieți/fete împreună. E o nedreptate faptul că nu i se comunică nicio decizie la contestația pe care a depus-o în urma acuzației de doping, fiind ținută de luni de zile într-o incertitudine chinuitoare”, încheie CTP.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite