Cîrstea, visul frumos s-a încheiat la Miami: Kvitova a năucit-o după o revenire incredibilă

0
Publicat:

Pentru Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) meciul cu Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA) a avut semne bune, încă înainte ca cele două sportive să ajungă față în față pe teren. Pentru că parcă și vremea de la Miami a ținut cu „Sori“! Ploaia a amânat cu o zi duelul din sferturi, în care Kvitova a trecut de Alexandrova (18 WTA) și, drept urmare, românca a beneficiat de o zi în plus de odihnă. Apoi, meciul în sine, câștigat de cehoaica, s-a dus în trei seturi, fiind decis după 2 ore și 13 minute, așa că Petra, deși învingătoare, a ieșit epuizată de pe teren.

Sorana Cîrstea, 13 victorii și 8 înfrângeri în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul
Sorana Cîrstea, 13 victorii și 8 înfrângeri în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

Vorbim, desigur, despre niște detalii, care însă contează la acest nivel și pot face diferența. Iar vineri seara, Cîrstea chiar a părut mai proaspătă, comparativ cu adversara ei. Și mai lucidă, ceea ce i-a permis să greșească mai puțin, în debutul primului set.

„Sori“ a irosit două mingi de set, la 5-3

După primele cinci game-uri, toate câștigate pe serviciu, a urmat un altul extrem de lung pe serviciul cehoaicei. În care, pe lângă faptul că a fost șicanată, în mod urât, de un român aflat în tribune, Petra a fost, totuși, exasperată și de jocul splendid al lui Cîrstea. Care a avut niște retururi formidabile și, după trei mingi de break irosite, a valorificat-o pe a patra: 4-2 Cîrstea! Imediat, românca a și consolidat break-ul, cu un game adjudecat la 30: 5-2 Cîrstea. La acest scor, Kvitova a legat, oarecum surprinzător pentru ce juca în acel moment, două game-uri câștigate la rând! Al doilea pe serviciul adversarei, când Sorana a irosit două mingi de set!

Petra Kvitova, 16 victorii și 5 înfrângeri în acest sezon
Petra Kvitova, 16 victorii și 5 înfrângeri în acest sezon

Petra, explozie de bucurie după un come-back fabulos

În loc să fie 6-3 pentru Cîrstea, scorul s-a strâns: 5-4. Și cu Kvitova la serviciu. Încurajată de această revenire, Petra a și egalat, cu un game câștigat la zero: 5-5 după 50 de minute. Iar demonstrația de forță a cehoacei a continuat, din păcate, și pe fondul căderii Soranei, demoralizată parcă, un pic. Cu un break realizat la zero, Kvitova a trecut în frunte: 6-5. În game-ul următor, Petra a început cu o dublă greșeală. „Sori“ a avut apoi 30-0, însă Kvitova, călită în bătăliile mari, cu două Grand Slam-uri în palmares, a știut totuși să se redreseze. Și a luat patru puncte la rând, pentru a închide setul, 7-5, după 58 de minute.

Explozia de bucurie a cehoacei, după punctul decisiv, a arătat cât a savurat ea acest come-back fabulos. Care a și adus primul set pierdut de Cîrstea, la Miami Open, după cinci meciuri câștigate în minimum de seturi.

Kvitova, start cu un break

Nici debutul setului secund n-a oprit „tăvălugul“ Kvitova! Care a început cu un break: 1-0. A fost al 6-lea game luat la rând de cehoaica de 33 de ani! Pe fondul acestei situații, al 7-lea game câștigat de Petra la rând a venit firesc, parcă, pe serviciul ei, la 15: 2-0 Kvitova.

După această serie năucitoare a adversarei, Sorana s-a trezit și a punctat, în sfârșit, pe tabelă, făcându-și serviciul după un game început prost, în care a fost condusă cu 30-0. Imediat, au prins glas, din nou, și cei câțiva români din tribune, strigând „So-ra-na, So-ra-na!“. Petra a continuat să joace însă cu precizia unui robot și și-a făcut serviciul la zero, incluzând și un as: 3-1 Kvitova.

În continuare, meciul a rămas strâns, dar cu Petra mereu cu un pas înainte. Și, după o oră și 42 de minute, Kvitova și-a adjudecat victoria, 7-5, 6-4, ajungând în finala de la Miami Open. Unde o așteaptă Elena Rybakina (Kazahstan, 23 de ani, 7 WTA). Partida va avea loc, sâmbătă seară (ora 22.00, Digi Sport 2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite