Un ucrainean refugiat în România a câştigat o cursă de 100 de kilometri

0
0
Yevhenii Yermolenko
Yevhenii Yermolenko

Un ucrainean a câştigat ultramaratonul Transylvania 100, o cursă de 100 de kilometri şi 6.500 de metri diferenţă pozitivă de nivel cu startul la Bran, ce se desfăşoară în munţii Bucegi.

Yevhenii Yermolenko s-a luptat cu românul Ştefan Macarie toată cursa, pentru ca pe finalul traseului să ia un avans care i-a permis să treacă primul linia de sosire din faţa Castelului Bran, după 15 ore, 6 minute şi 22 de secunde. Ultramaratonistul ucrainean aleargă de obicei curse în ţara sa, dar, în acest an, din cauza războiului, a fost nevoit să se refugieze în România, înainte de cursa din judeţul Braşov alergând şi la Matraberc Trail, în Ungaria, o competiţie de 55 de kilometri şi 2.790 de metri diferenţă pozitivă de nivel.

În Ucraina, continuă invazia armatei lui Vladimir Putin, mulţi dintre sportivii ucraineni apărând glia cu arma în mână. Conform oficialilor din ţara vecină, peste 50 de sportivi au murit până acum în cele 90 de zile de război. „Mulţi alţii sunt în tranşee, unii – în apărarea teritorială, alţii – în Forţele Armate. Vreau să le mulţumesc tuturor”, a precizat Vadim Gutzeit, ministrul Sportului.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite