„Un nou început pentru fotbalul românesc”. Lui Gică Popescu i-a venit inima la loc după calificarea FCSB și CFR în grupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League, în timp ce Universitatea Craiova a fost eliminată la mustață de israelienii de la Hapoel Beer Sheva, la loviturile de pedeapsă. Rezultatele l-au făcut pe Gică Popescu să considere acest moment drept revenirea fotbalului românesc

Gică Popescu vede luminița de la capătul tunelului pentru fotbalul românesc
Gică Popescu vede luminița de la capătul tunelului pentru fotbalul românesc

"A fost o seară pozitivă, cu toate că nu s-a calificat şi Craiova. Ar fi fost extraordinar să meargă şi ei, dar după experienţa neplăcută de anul trecut să ai două echipe calificate e un rezultat bun pentru fotbalul românesc. Mi-ar fi plăcut să fie şi Craiova pentru că am fi avut trioul de bază al României în Conference League.

De ce pierdem la penalty-uri? Nu ştiu, probabil nu avem acea stăpânire de sine pe care o au echipele nordice. Suntem aici, în balcani, cu emoţii mai mari decât nordicii... Craiova a fost la un pas. E loterie, aşa se spune”, a declarat Gică Popescu, potrivit Prima Sport.

Hora bucuriei la FCSB, după o calificare așteptată de 5 ani. Foto EPA EFE
Hora bucuriei la FCSB, după o calificare așteptată de 5 ani. Foto EPA EFE

Fostul căpitan al naționalei României e bucuros că intră bani frumosși în fotbalul nostru: ”Nu ştiu care e politica echipelor calificate în grupe, dacă au nevoie de transferuri, dar e bine că vin sume importante în fotbalul nostru. Vin aproximativ 4 milioane de euro în conturile celor două cluburi calificate şi m-aş bucura să fie un nou început pentru fotbalul românesc.

Noi ne-am dori să fim cu o echipă în Champions League, dar diferenţa este mult prea mare. De buget, de valoare... Nu vom putea niciodată să concurăm cu cluburi care au buget de sute de milioane", a încheiat Gică Popescu.

România a fost la un pas să repete performanța de acum 11, când a avut trei reprezentante în grupele aceleiași competiții europene, însă Craiova a ratat calificarea la loviturile de departajare. În sezonul 2011/2012, FCSB, FC Vaslui și Rapid au evoluat în grupele Europa League. Dintre toate, doar FCSB a reușit atunci calificarea în „primăvara europeană”, unde a fost eliminată de FC Twente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite