Un mare fotbalist povesteşte cum era să moară de coronavirus pentru că a aruncat pastilele prescrise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în plină pandemie legendarul Tomas „El Trinche“ Carlovich a fost ucis pentru o bicicletă, fotbalul argentinian a fost aproape de o nouă pierdere imensă.

Hugo Gatti, fost mare portar, în vârstă de 75 de ani, din aceeaşi generaţie cu „El Trinche“, a povestit pentru „El Chiringuito“ că a fost la un pas să moară în Spania, din cauza noului coronavirus, pentru că nu a conştientizat gravitatea situaţiei şi şi-a aruncat pur şi simplu pastilele prescrise după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Supranumit „El Locco“ (n.r. - Nebunul), Gatti a declarat: „Am luat pastilele şi le-am aruncat. Asistentele au observat asta şi au chemat un medic. Mi-a spus că sunt aproape de a muri. L-am întrebat dacă glumeşte şi mi-a zis că acest lucru se poate întâmpla în orice moment“. Internat începând cu 24 martie într-un spital din Madrid, Gatti a fost inclus în rândul pacienţilor cu risc ridicat, având în vedere faptul că în trecut suferise şi de pneumonie. În cele din urmă, fostul fotbalist al Bocăi Juniors şi al lui River Plate a acceptat tratamentul şi s-a vindecat de coronavirus: „Când teama te prinde, devii mult mai slab. Nu este o glumă, acest virus este extrem de periculos. În plus, să fii izolat atât de mult timp te macină psihic, te înnebuneşte“.

Deşi nu a evoluat în Europa, Gatti a fost un nume mare în fotbalul argentinian. În 1982, Gatti întrerupea hegemonia de trei ani a lui Diego Armando Maradona, fiind desemnat cel mai bun jucător argentinian al anului. Hugo Gatti a câştigat de două ori Cupa Libertadores şi are 18 selecţii în naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite