Un italian celebru pune ţara pe jar: „Coronavirus? O răceală! Să-mi răspundă cineva la o întrebare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stefano Tacconi crede că boala COVID-19 a avut doar un PR spectaculos
Stefano Tacconi crede că boala COVID-19 a avut doar un PR spectaculos

Italia a fost printre cele mai afectate ţări, înregistrând deja peste 31.000 de decese, după declanşarea pandemiei. Nu toată lumea e însă impresionată de cifrele bolii COVID-19.

Italia a depăşit momentul critic al primului val de coronavirus şi deja a făcut paşi spre o revenire graduală la normalitate. Mai mult, s-au luat decizii, după cum „Adevărul“ a scris aici, despre care la noi nu îndrăzneşte nimeni să vorbească, în acest moment.

Începând cu 18 mai, formaţiile italiene de fotbal îşi vor relua antrenamentele, ceea ce l-a îndemnat pe Stefano Tacconi (62 de ani) să vorbească despre viitorul sportului-rege în această ţară. Potrivit Digi Sport, care a preluat declaraţiile lui Tacconi pentru Radio Sportiva, pandemia de coronavirus a cauzat multe decese, însă fostul fotbalist insistă că victimele sunt, în mare, printre persoanele care aveau deja o situaţie medicală precară.

Tacconi e o figură destul de cunoscută în Italia, acolo unde a jucat pentru Juventus, între 1983 şi 1992, bifând 254 de apariţii în poarta torinezilor. În această perioadă, el a câştigat opt trofee, inclusiv tot ce se putea câştiga la nivel continental, adică Supercupa Europei (1984), Cupa UEFA (1989-1990), Cupa Cupelor (1983-1984) şi Cupa Campionilor Europeni (1984-1985). Un om de bază la Juventus, Tacconi a adunat şi şapte selecţii în prima reprezentativă cu care s-a clasat pe locul 3 la Mondialul din 1990.

Ce a spus Stefano Tacconi?

*În opinia mea, acest coronavirus nu e decât o răceală. Atunci când mi se spune că au fost sute de mii de morţi cauzate de COVID-19, eu îi rog pe respectivii să-mi spună câţi dintre acei oameni au decedat cu adevărat din cauza coronavirusului.

*Nu poţi să-i pui pe aceşti oameni în aceeaşi oală, mulţi dintre ei sufereau de boli foarte grave. Eu susţin revenirea fotbalului, chiar şi cu spectatori în tribune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite