Primul sportiv răpus de coronavirus: „Probabil, kilogramele lui au contat...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiyotaka Suetake îşi începuse cariera la profesionişti din 2007
Kiyotaka Suetake îşi începuse cariera la profesionişti din 2007

Am avut până acum atleţi infectaţi din întreaga lume, dar cei mai mulţi dintre ei fie că au fost asimptomatici, fie că au dezvoltat forme uşoare ale bolii. Din păcate, un caz tocmai s-a încheiat tragic.

Sportivii de performanţă au fost feriţi, în general, de complicaţiile bolii COVID-19, având un organism puternic. 

Acum însă, un japonez de 28 de ani, Kiyotaka Suetake, a devenit primul sportiv răpus de coronavirus. Suetake, luptător sumo, a decedat miercuri, după o luptă crâncenă cu COVID-19. Potrivit informaţiilor furnizate de presa internaţională, Suetake s-a îmbolnăvit la data de 4 aprilie, având febră. Iniţial, nici n-a fost testat, nici n-a ajuns la spital. Abia după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, după patru zile, japonezul a ajuns pe mâna medicilor. Iar de la 19 aprilie, Suetake a fost internat la Terapie Intensivă.

Din păcate, luptătorul, care activa în a 7-a divizie din cele 11 existente în Japonia, n-a putut fi salvat. Suetake îşi începuse cariera în 2007 şi avea următorul bilanţ: 147 de victorii, 189 de înfrângeri.

Moartea sa a şocat lumea sportului şi au apărut multe reacţii în mediul online:

*Cum? Avea doar 28 de ani...

*Prea tânăr

*Probabil, kilogramele lui au contat, dar, cred că, oricum, era mai sănătos decât mulţi alţi bărbaţi care au greutatea sa.

Preşedintele Asociaţiei Japoneze de Sumo, Hokutoumi Nobuyoshi, a avut un mesaj emoţionant după decesul sportivului de 28 de ani: „Ca un luptător tenace ce era, a opus rezistenţă în faţa virusului până la final. Sper să odihnească în pace acum“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite