Un elev de clasa a 11-a, noul lider al Campionatului Național de Drift

0
Publicat:

Brașoveanul Gabi Imre jr, în vârstă de numai 17 ani, a câștigat a doua etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc pe Transilvania Motor Ring și unde au participat piloți din 6 țări, și este noul lider al sezonului, fiind mare favorit să devină cel mai tânăr campion din istorie.

Concursurile de drift, foarte populare în România. FOTO: Arhiva Adevărul
Concursurile de drift, foarte populare în România. FOTO: Arhiva Adevărul

Peste 80 de piloți din România, Norvegia, Ucraina, Moldova, Bulgaria și Ungaria au concurat la cea de-a doua rundă a RoDrift, la o lună după competiația organizată la Arena Națională și câștigată pentru prima oară în istorie de o femeie, Natalia Iocsak.

Pe circuitul din Mureș calificările au fost câștigate de bulgarul Ivan Ivanov, fost campion național în 2020, care a obținut 95 de puncte din partea arbitrilor-judecători internaționali. După o serie de victorii în calificări, Gabi Imre jr a fost doar al șaselea după ce a fost nevoit să schimbe mașina de concurs cu doar câteva ore înainte.

A fost o poveste incredibilă. Mașina lui Imre jr a avut probeleme tehnice, motorul fiind aproape distrus, iar tatăl său, Gabi Imre senior, a renunțat să mai concureze și i-a cedat mașina. „De la extaz la agonie și invers, așa a fost această cursă. Tata a renunțat să mai concureze să pot merge eu. Nu mai eram obișnuit cu mașina lui, erau și cai putere mai puțini, set up-ul era diferit, dar a fost incredibil”, a spus noul lider al campionatului.

După ce în Top 16 l-a eliminat pe Ștefan Zaharie, Imre jr a întâlnit-o în Top 8 pe Natalia Iocsak, cea care l-a învins în finala de la Arena Națională. A urmat o nouă victorie după un battle spectaculos, iar în semifinale și finală a trecut de doi bulgari, Dyian Zhelyazkov și Ivan Ivanov. În finala mică, mureșeanul Miklos Laszlo l-a învins pe Zhelyazkov.

Cu 204 puncte, Imre jr, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, este lider al sezonului 2024, având cu 19 puncte mai mult decât bulgarul Ivanov și cu 45 peste Natalia Iocsak. Următoarea etapă va avea loc în perioada 13-14 iulie în Cornu, Prahova, pe un circuit stradal.

La Clasa Semi Pro s-a impus ucraineanul Eduard Didenko, pentru a doua oară în acest sezon, care l-a învins în finala de pe Transilvania Motor Ring pe Alexandru Grecu. În bătălia pentru locul 3, bulgarul Iskren Svetoslavov a trecut de norvegianul Jorgen Vatle și a completat podiumul.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite