Un comediant britanic a tocat 10.000 de lire sterline fiindcă Beckham a acceptat să fie ambasadorul Qatarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comediantul britanic, pe numele său Jow Lycett, a distrus bancnote în valoare de 10.000 de lire după ce fostul fotbalist David Beckham nu i-a răspuns ultimatumului prin care acesta îi cerea să se retragă din rolul său de ambasador al Qatarului, relatează Reuters.

David Beckham, care a jucat pentru Manchester United și Real Madrid, lucrează pentru Qatar, țară aspru criticată pentru tratamentul oferit lucrătorilor migranți, nerespectarea drepturilor LGBTQ+ și regulile dure

În urmă cu o săptămână, Lycett a transmis că va dona banii în scopuri caritabile în cazul în care fostul fotbalist va fi de acord să rupă legăturile cu Qatar. 

Altminteri, comediantul a afirmat că își va toca banii înainte de debutul turneului. 

Jow Lycett pregătit să toace 10.000 de lire sterline.
Jow Lycett a tocat 10.000 de lire sterline. Foto: Captură video Twitter

Fiindcă Lycett nu a primit un răspuns din partea fostului fotbalist, acesta a publicat un videoclip în care a pus două teancuri de bancnote de 5 lire sterline într-un tocător de crengi. 

Anterior, comediantul a afirmat că David Beckham era un exemplu pentru comunitatea gay, însă a ales să lucreze pentru gazda Cupei Mondiale, care este „unul dintre cele mai rele locuri din lume pentru a fi gay”. 

Fostul fotbalist nu a confirmat public că știa de ultimatumul lansat de Lycett și nici nu a răspuns solicitării.

În Qatar homosexualitatea este ilegală, iar organizatorii Cupei Mondiale de fotbal din această țară au atenționat vizitatorii cu privire la manifestarea publică a afecțiunii, însă au transmis că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de proveniență, este binevenită. 

În aceeași ordine de idei, Qatarul a negat acuzațiile de abuzuri asupra muncitorilor și de mită pentru a obține dreptul de a organiza mondialul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite