Reguli dure și pedepse medievale pentru fanii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii care își vor dori să își însoțească echipele preferate la Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc între 20 noiembrie şi 18 decembrie, trebuie să respecte regulile stricte din țara organizatoare a mondialului.

Suporter Qatar.
Regulile pe care fanii trebuie să le respecte în Qatar. Foto: Arhivă

Consumul de alcool, înjurăturile, relațiile sexuale și chiar fotografiile ar putea duce la condamnarea la închisoare a suporterilor datorită legilor „vagi” și „confuze” din statul musulman, relatează The Sun.  

Qatarul încă aplică pedeapsa capitală, iar pedepsele medievale legale includ biciuirea și lapidarea, cu toate că cea din urmă nu a fost niciodată utilizată. 

Circa 1,2 milioane de persoane sunt așteptate să călătorească în Qatar înainte de începerea mondialului. 

Radha Stirling, fondatorul și directorul grupului de asistență juridică din Dubai, a lansat o aplicație pentru a ajuta fanii Cupei Mondiale care se confruntă cu probleme.

Qatarul nu a experimentat turismul de masă înainte de acest an și este foarte probabil ca vizitatorii să aibă probleme”, a afirmat Stirling. 

Aplicarea arbitrară a legii creează confuzie și risc pentru vizitatori. Ca și în Dubai, oamenii sunt adesea înștiințați atunci când o plângere este depusă la poliție de către un localnic din Qatar, care a fost „ jignit” de un vizitator. Atunci, poliția este obligată să acționeze”, a declarat Stirling. 

Vizitatorii ar putea fi acuzați de faptul că au consumat alcool în public, acesta fiind interzis. Persoanele care încalcă această regulă riscă șase luni de închisoare sau amendă. 

Între timp, fanii care fotografiază fără permisiune, înjură sau se cearta ar putea fi condamnați la închisoare. 

În Qatar, relațiile dintre persoanele de același sex sunt pasibile de până la șapte ani de închisoare. 

Contactul sexual în afara căsătoriei este ilegal

Potrivit articolului 296, „a instiga sau a seduce un bărbat în orice mod pentru a comite sodomie sau desfrâu” și „a seduce un bărbat sau o femeie în orice mod pentru a comite acțiuni ilegale sau imorale” reprezintă infracțiuni. 

Sexul în afara căsătoriei este ilegal în Qatar, astfel încât cuplurile care rezervă camere de hotel împreună încalcă deja legea”, a afirmat Stirling. 

Homosexualitatea este ilegală, iar cei care împart o cameră de hotel ar putea fi la fel de expuși riscului”, a mai adăugat aceasta. 

Qatarul a fost acuzat că a redus libertatea de exprimare prin folosirea unor legi dure. Protestatarii de la Cupa Mondială ar putea fi condamnați la cinci ani de închisoare și amenzi de până la 23.000 de lire sterline pentru „stârnirea opiniei publice”. 

Totodată, în Qatar contactul sexual între cuplurile necăsătorite este interzis. Așadar, victimele violurilor pot fi urmărite penal pentru ceea ce statul consideră contact sexual în afara căsătoriei. 

În anul 2016, o tânără olandeză de 22 de ani, pe numele său Laura, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru contact sexual extraconjugal și amendată cu 580 de lire sterline, după ce a raportat un viol. 

Ministerul de Externe al Qatarului insistă că este „una dintre cele mai sigure țări din lume” și că „toată lumea este binevenită și nimeni nu este discriminat”. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite