UEFA l-a suspendat două meciuri pe albanezul Mirlind Daku, de la EURO 2024, din cauza scandărilor naţionaliste

0
Publicat:

Federaţia Albaneză de Fotbal a anunţat că UEFA l-a suspendat duminică pentru două meciuri pe jucătorul Mirlind Daku, din cauza scandărilor naţionaliste ale acestuia la Campionatul European, relatează AP.

Mirlind Daku FOTO: X
Mirlind Daku FOTO: X

Daku a luat o portavoce după meciul Albaniei cu Croaţia (2-2), miercuri, la Hamburg, şi s-a alăturat scandării de sloganuri împotriva Serbiei şi Macedoniei de Nord.

Federaţia albaneză a precizat, de asemenea, că UEFA a impus amenzi în valoare totală de 47.250 de euro (50.500 de dolari) pentru incidentele de la meci, unde fanii săi s-au alăturat suporterilor croaţi scandând un slogan antisârb, scrie news.ro.

Federaţia Sârbă de Fotbal a anunţat că va părăsi turneul dacă UEFA nu va decide sancţiuni pentru aceste incidente.

Albania joacă un meci decisiv în faza grupelor luni, împotriva Spaniei. Dacă Albania avansează, Daku va rata şi meciul din optimile de finală.

Ulterior, Daku a prezentat scuze pentru acţiunile sale, într-o postare pe reţelele de socializare, în timp ce UEFA a numit un anchetator pentru a cerceta "presupusul său comportament inadecvat".

Atacantul în vârstă de 26 de ani a început să joace pentru Albania anul trecut, după ce s-a folosit de dreptul său, conform regulilor FIFA, de a-şi schimba eligibilitatea de la Kosovo, fosta provincie etnică albaneză a Serbiei care şi-a declarat independenţa în urmă cu 16 ani.

UEFA a anunţat, de asemenea, acuzaţii împotriva federaţiilor sale membre albaneză şi croată pentru "un potenţial comportament rasist şi/sau discriminatoriu" al fanilor miercuri, care ar fi scandat "Ucideţi sârbii" în sârbă.

Federaţia Albaneză de Fotbal, sau FSHF, a cerut fanilor să fie "responsabili şi să evite incidentele şi revoltele".

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite