Analiză Euro 2024: România vs Belgia. Ce scrie presa străină despre înfrângerea naționalei

0
Publicat:

În urma meciului dintre Belgia și România la Campionatul European din 2024, Reuters subliniază că singurul mister rămas este de ce s-au marcat doar două goluri într-un meci descris drept „deosebit” și „jucat într-o atmosferă uimitoare”, conform G4Media.  

România – Belgia Scor 0-2 - Euro 2024
România – Belgia Scor 0-2 - Euro 2024

Agenția britanică de știri remarcă ocaziile mari avute de ambele echipe: ratarea lui Dennis Man și a lui Drăgușin pentru România, și atacurile periculoase ale lui Doku și ratarea lui De Bruyne pentru belgieni, plus golul anulat al lui Lukaku. 

Marca a subliniat superioritatea echipei lui Tedesco față de România, în special în prima repriză: „Echipa lui Tedesco a fost mult superioară României, iar grupa este extrem de echilibrată, cu toate cele patru echipe având câte trei puncte”. 

La Gazzetta dello Sport din Italia consideră că, în ciuda dominației belgiene, tricolorii au avut șanse bune să revină în meci: „Belgia a dominat, dar nu a închis conturile, România a crescut în joc și, pe alocuri, a dat impresia că poate răsturna rezultatul în cel mai frumos moment.” 

The Guardian acordă merite victoriei Belgiei lui De Bruyne și lui Doku. „Am avut câteva mingi care au venit în atac și nimeni nu prea alerga în spații, așa că m-am gândit să mă duc eu,” a declarat De Bruyne, pentru cotidianul britanic. Căpitanul belgienilor a fost jucătorul cheie al partidei, la fel ca Jeremy Doku, care „a fost în centrul acțiunilor lor importante” și „uneori de neoprit”

În pofida înfrângerii de aseară, jurnalistul sportiv Chris Sutton de la BBC Berlin consideră că România rămâne favorită să se califice, indiferent de locul pe care îl va ocupa.   

România a pierdut în fața Belgiei, dar a fost în continuare destul de dinamică și am sentimentul că va depăși această fază și va ajunge în ultimele 16,” a declarat acesta. Sutton a făcut această predicție într-un articol publicat de BBC Sport, prognozând o victorie a României cu 1-0 împotriva Slovaciei în ultimul meci din grupă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite