Tricourile Generației de Aur se vând cu scandal: Gică Popescu a explicat culisele „ciocnirii“ cu FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricourile componenţilor Generaţiei de Aur în care vor evolua în meciul de retragere din 25 mai sunt disponibile pentru fanii echipei naţionale într-un magazin special lansat, joi, în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Fotbalului.

Gică Popescu
Gică Popescu

Tricourile de la Cupa Mondială din '94 se comercializează cu 250 de lei pe www.shop.generatiadeaur94.ro, magazin online unde fanii pot achiziţiona alte 30 de produse cu însemnele echipei naţionale din urmă cu 30 de ani.

"Azi lansăm o colecţie specială dedicată 'Generaţiei de Aur', o colecţie de tricouri şi tot felul de obiecte pe care le-am creat pentru publicul larg, pentru oamenii care ne iubesc. Aceştia vor putea găsi începând de azi toate aceste produse legate de perioada noastră de glorie, cei 10 ani cu cele cinci calificări la turneele finale. Sunt sigur că toată lumea e curioasă să vadă tricourile cu care vom juca pentru ultima oară pentru România la meciul din 25 mai. Pentru noi, tricourile naţionalei reprezintă mai mult decât statuile de care se tot vorbeşte din '98 încoace. Sunt tricourile pe care noi le iubim pentru că în ele s-a obţinut cea mai mare performanţă la nivel de echipă naţională. Începând de azi ele pot fi achiziţionate online de pe shop.generatiadeaur94.ro, dar şi la magazinul Muzeului Fotbalului", a declarat fostul internaţional Gheorghe Popescu.

Tricourile Generației de Aur
Tricourile Generației de Aur

El a menţionat că profitul realizat din vânzarea tricourilor va fi donat şcolilor generale la care au învăţat componenţii Generaţiei de Aur.

"Profitul pe care îl vom obţine din vânzarea exclusivă a tricourilor de joc va merge către o cauză numită 'Şcolile Generaţiei de Aur'. Mai exact sunt şcolile generale în care fiecare dintre noi a învăţat, adică eu la Şcoala Generală Nr. 1 din Calafat, Florin Prunea la Şcoala Generală 197 din Bucureşti, Ilie Dumitrescu la Şcoala Generală 131 din Bucureşti, Răducioiu la Şcoala 32 din Bucureşti, Hagi la Şcoala Generală 23 din Constanţa, Sabău la Şcoala Generală din Valea Florilor şi aşa mai departe. Deci vom dona profitul şcolilor unde am învăţat sperând ca la un moment dat să vină de ele o nouă 'Generaţie de Aur', de ce nu. Sperăm să vindem cât mai multe tricouri pentru a da sume cât mai mari către şcoli.. Pentru că este un model unic. Iar suma totală va fi împărţită în mod egal către aceste şcoli", a precizat fostul fotbalist.

Probleme cu Federația Română de Fotbal

Tricourile de la meciul de retragere din 25 mai nu vor avea sigla Federaţiei Române de Fotbal, actuala conducere punând o serie de condiţii care nu au putut fi îndeplinite de organizatori, a explicat Gheorghe Popescu.

"Am făcut un demers pentru a avea acea siglă către Federaţia Română de Fotbal. Iar răspunsul celor de acolo a fost că sunt de acord să facem o cesiune temporară a emblemei, dar să fie folosită doar pe tricourile folosite de echipă şi fără sponsor. Dar se ştie că un astfel de eveniment fără sponsor nu se poate organiza, e imposibil. Şi apoi au mai adăugat că nu sunt de acord cu comercializarea tricourilor. Şi atunci am fost nevoiţi să renunţăm şi să facem acest tricou cu emblema 'Generaţiei de Aur' pe care ne dorim să îl vindem într-un număr uriaş. Pentru că astfel va fi palma cea mai mare pe care publicul o poate da celor care nu ne-au permis să jucăm cu o emblemă pe care noi am făcut-o mare şi care acum nu mai există, deoarece se ştie că FRF are acum altă siglă. Eu sunt convins că nu emblema va fi importantă pentru suporteri, ci că vor avea tricoul pe care noi îl vom îmbrăca pentru ultima dată", a explicat el.

În cadrul evenimentul de lansare, patru dintre foştii componenţi ai naţionalei din 1994, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu şi Florin Prunea, au prezentat tricoul lui Daniel Prodan, decedat în 2016.

"Didi Prodan va fi alături de noi indiferent ce vom face. El va face parte mereu din grupul nostru. Tricoul cu numele lui îl vom semna toţi şi va rămâne aici, la Muzeul Fotbalului, la loc de cinste", a menţionat Popescu. 

Fostul fundaş îşi doreşte ca la meciul de retragere în selecţionata de staruri ale fotbalului internaţional să se regăsească cel puţin un câştigător al Balonului de Aur.

"Nu vrem să dăm nume de jucători care vor evolua în acest meci pentru că încă nu s-au semnat contractele. Dar vor fi surprize frumoase, de la jucători până la antrenori. Ne dorim să avem cel puţin un câştigător de Balon de Aur, şi cred că o să-l avem. De fapt, noi ne propunem să avem trei 'Baloane de Aur'... Dar, ştiţi, până la urmă Baloanele de Aur vom fi noi la acest meci. Acum este momentul cel mai potrivit să organizăm acest meci, pentru că se fac 30 de ani de la Mondialul din '94 şi fiecare dintre aceşti băieţi merită. Ne dorim ca la meciul din 25 mai toţi antrenorii pe care i-am avut la echipa naţională să stea pe bancă. Adică Emeric Ienei, Cornel Dinu, Anghel Iordănescu şi Mircea Lucescu, deşi el nu a fost selecţionerul nostru la naţională, dar a fost antrenorul multora dintre noi. Fiecare dintre ei merită să stea pe bancă la acest meci", a precizat Popescu.

"Acum trei zile depăşisem pragul de 30.000 de bilete vândute. Mulţumim publicului care vrea să vină la stadion, e o cerere uriaşă de bilete. Sunt convins că dacă aveam stadion de 100.000 de locuri, l-am fi umplut. Va fi un eveniment în care sunt convins că vom plânge noi, va plânge publicul şi cred că va plânge şi tricolorul", a mai spus fostul internațional.

În cadrul evenimentului, Florin Răducioiu a declarat că este nerăbdător să participe la meciul de retragere din 25 mai.

"Va fi un moment emoţionant alături de publicul fantastic care va veni pe Arena Naţională. Se pare că va fi ultimul meci, dar vom vedea. Sunt 30 de ani de la acea performanţă extraordinară şi ne bucurăm să facem parte din acest eveniment şi toată lumea să fie lângă noi. Cred că merităm un astfel de meci, pentru că noi ne menţinem la un mare nivel din toate punctele de vedere. Pentru mine va fi emoţionant pentru că de fel sunt foarte sensibil. Voi plânge ca un copil", a afirmat Răducioiu.

Pe 25 mai 2024, componenţii Generaţiei de Aur vor întâlni o selecţionată de staruri ale fotbalului internaţional într-un meci de retragere organizat pe Arena Naţională din Capitală. Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea sunt doar câţiva dintre marii fotbalişti care vor îmbrăca din nou tricoul României, iar în tabăra adversă sunt aşteptaţi printre alţii Luis Figo, Rivaldo, Hristo Stoicikov.

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când tricolorii au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite