Ilie Dumitrescu vrea altă titulatură pentru Generația de Aur: propunerea fostului mare fotbalist VIDEO

0
Publicat:

Fostul internaţional, Ilie Dumitrescu, a declarat, miercuri seara, la lansarea filmului "Hai, România - Povestea Generaţiei de Aur" că deşi echipa naţională de fotbal nu a reuşit să câştige o medalie la Cupa Mondială din 1994 rămâne o "generaţie de neuitat".

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

"Chiar dacă nu am reuşit să câştigăm o medalie, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm un titlu, cred că suntem până acum generaţia de neuitat la nivel de fotbal, la nivel de echipă naţională. Eu nu aş spune 'Generaţia de aur', aş spune 'Generaţia de neuitat'. Ceea ce s-a creat atunci la Campionatul Mondial din 1994 a fost ceva de neuitat, de vis, şi special pentru noi. Să vezi a doua Revoluţie după meciurile noastre a însemnat foarte mult pentru noi", a afirmat fostul fotbalist.

"Nu mi-am propus obiectivul ăsta să devin vedetă de film, dar în schimb sunt foarte fericit că acest documentar a ieşit. Vorbim despre o poveste frumoasă a generaţiei noastre, retrăim momentele speciale din Statele Unite. În acest documentar avem cei mai importanţi antrenori din fotbalul românesc, începând cu Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu, vorbim despre persoane care au făcut istorie. Vorbim despre un proiect în care eu m-am implicat de la început şi am reuşit să adun un număr important de jucători implicaţi în ceea ce a însemnat evenimentele de la acea vreme", a mai spus el.

Filmul "Hai, România - Povestea Generaţiei de Aur" a fost lansat, miercuri seara, la Cinema City AFI Cotroceni din Capitală în prezenţa foştilor internaţionali români care în 1994 reuşeau cea mai mare performanţă a echipei naţionale, atingerea sferturilor de finală ale Cupei Mondiale.

La premieră au fost prezenţi printre alţii foştii fotbalişti Ionuţ Lupescu, Gheorghe Mihali, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Ion Vlădoiu, Marius Lăcătuş, Florin Radu Răducioiu. Au lipsit în schimb trei dintre componenţii "Generaţiei de Aur", Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabău şi Dorinel Munteanu în prezent antrenori. Echipele primilor doi, Farul Constanţa şi Universitatea Cluj, s-au înfruntat miercuri la Cluj-Napoca într-o partidă contând pentru etapa a 28-a a Superligii, în timp ce Dorinel Munteanu este bolnav.

Pelicula "Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur" se va lansa în cinematografele din toată ţara pe 1 martie şi spune povestea complexă a celei mai vii şi intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000, o perioadă în care echipa naţională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA şi a reuşit recordul a trei calificări consecutive la trei Cupe Mondiale (1990-1994-1998) şi două calificări consecutive la Campionate Europene de fotbal (1996 şi 2000).

VEZI TRAILER-UL FILMULUI HAI ROMÂNIA - POVESTEA GENERAȚIEI DE AUR

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite