Ţiriac visează cai verzi pe pereţi: De câţi bani e nevoie pentru ca România să aibă un mega turneu de tenis feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac e un om plin de idei, însă când vine vorba de finanţare apelează la alţii, deşi statistica ne spune că e cel mai bogat român.

Mai nou, omul de afaceri de 79 de ani a început să vorbească despre un turneu de tenis feminin de mare amploare la Cluj, care să aducă în Ardeal jucătoare de prima mână. 

Asta după ce, în 2016, acelaşi Ţiriac şi-a strâns „jucăriile“ şi i-a luat Bucureştiului turneul masculin, „BRD Năstase Ţiriac Trophy“, care ajunsese la ediţia cu numărul 24! Iar asta din cauza neînţelegerilor cu BNR, proprietarul bazei care găzduia competiţia, privind renovarea Arenelor BNR! Drept urmare, Ţiriac a cedat licenţa turneului către Budapesta.

Acum, Ţiriac a convocat o întâlnire cu primarul Clujului, Emil Boc, pentru a analiza posibilitatea găzduirii unui turneu WTA. Doar că, după această întrevedere, aşa cum era de aşteptat, Emil Boc a lămurit repede lucrurile: dacă Ţiriac vrea un turneu care să-i aducă bani, atunci tot el trebuie să facă rost de finanţare! „Am discutat cu domnul Ţiriac şi mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers şi să contribuim cu ce vom putea. Primăria n-are cum să organizeze un asemenea turneu, nu putem asigura premii pentru Serena sau Simona. Banii din impozite şi taxe nu sunt pentru premii. Domnul Ţiriac are legături extraordinare în lumea tenisului şi sper să avem susţinerea mediului de profil din Cluj“, a declarat Boc pentru Realitatea FM.

Edilul oraşului a detaliat apoi cum poate susţine primăria proiectul lui Ion Ţiriac: „Noi putem pune la dispoziţie infrastructura de profil. Avem Sală Polivalentă, însa mai există şi Sala Horia Demian, baza de tenis Winners, o sală a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Chiar şi Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Rămâne ca astrele să se alinieze pentru aducerea unui asemenea turneu. Am pornit discuţia, iar Primăria a spus «da, este posibil, ne arătăm deschiderea». Acum rămâne să vedem dacă şi alte condiţii se vor îndeplini“, a adăugat Boc.

Rămâne un scenariu SF

Ideea lui Ţiriac de a aduce în România un prestigios turneu feminin ţine mai degrabă de domeniul SF. O competiţie decentă care să atragă jucătoare de Top trebuie să fie măcar de categoria Premier, cum e întrecerea de la Moscova, denumită Kremlin Cup. Acolo, valoarea totală a premiilor ajunge la 790.000 de dolari! O categorie superioară, adică Premier 5, în care se încadrează turneul de la Wuhan, implică un efort financiar colosal. De aceea, la Wuhan se dau premii totale de 2.589.000 de dolari!

250.000 de dolari e valoarea totală a premiilor acordate la BRD Bucharest Open, turneu feminin de tenis găzduit de Bucureşti.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite