Ţiriac a pornit încă un război: Omul de afaceri ameninţă că îşi ia turneul şi pleacă. Câţi bani ar pierde oraşul Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac tocmai a dat în judecată WTA, spunând că nu e normal să fie obligat să le dea fetelor şi băieţilor premii egale la Madrid. De fapt, pe viitor, competiţia poate fi mutată în alt oraş.

Ion Ţiriac joacă tare şi nu se lasă intimidat, fie că în tabăra adversă se află WTA sau primarul oraşului Madrid.

Începând din 2009, românul e proprietarul turneului de zgură care e găzduit de capitala Spaniei. Vorbim de o competiţie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin care, potrivit spuselor lui Ţiriac, produce peste 200 de milioane de euro la fiecare ediţie pentru oraşul Madrid. Profitul lui Ţiriac ajunge la 35 de milioane de euro.

Acum însă, viitorul acestei întreceri se află sub semnul întrebării. Asta deoarece, Ţiriac a intrat în război cu autorităţile locale. Informaţia a fost preluată de Digi Sport, care a citat declaraţiile oferite de Ţiriac în „El Mundo“.

Ce a spus Ţiriac?

*Premiile au crescut, ATP te forţează să le plăteşti şi vrea ca şi contribuţia oraşului Madrid să crească. Am considerat necesar să construiască încă o arena de 10.000 de locuri şi să mărească premiul.

*În ultimii 15 ani, m-am înţeles cu toţi primarii oraşului Madrid, mai puţin cu Manuela Carmena! Acum, Madridul n-are interesul să continue cu turneul şi există alte două oraşe care îl doresc, din Germania şi Rusia. 

*Îmi pare rău, gata, nu mai pot aştepta! S-a ajuns prea departe. Munchen, Berlin şi Moscova sunt foarte interesate de turneu şi vor să construiască arene şi să ofere bani mai mulţi. Cu cei de la Berlin mă întâlnesc săptămâna viitoare.

*Mi-am dorit să reziste pe viaţă acest turneu în Spania, dar n-am primit niciun răspuns. Iar dacă o altă ţară îmi face o ofertă, n-am altă posibilitate decât să-i dau curs. Aştept un răspuns până pe 1 august, acesta e termenul limită.

Cum a reacţionat Primăria oraşului Madrid?

*Am fost surprinşi de aceste declaraţii agresive. Nu e rezonabil să începi o negociere cu un ultimatum şi presiuni. Suntem deschişi la dialog, cu o dorinţă puternică de a păstra turneul.

2021 e anul în care expiră contractul existent între Ţiriac şi oraşul Madrid pentru găzduirea turneului de tenis.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite