Supremaţia bulgarilor în „Mica Buclă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Koev (Hemus) a câştigat a 47-a ediţie a Turului României. El a reuşit aceeaşi performanţă în 2004, după care a avut unele probleme legate de produsele doping. Koev a mărturisit că îi place să participe la „Mica Buclă” şi că organizarea şi nivelul competiţiei sunt tot mai bune de la an la an.

Câştigător al ediţiei din 2004, bulgarul Vladimir Koev (31 de ani) a luat startul în Turul României, în urmă cu nouă zile, având avantajul că ştia la ce să se aştepte. „Mă simt bine în România. Am ajuns să o cunosc mai bine prin aceste participări la tur", declara sportivul la finalul unei etape.

Cunoscut ca un bun căţărător, fapt normal pentru un ciclist de la sud de Dunăre, Koev a trecut la atac în etapa a doua, una dintre cele mai dificile din această ediţie. El a ajuns la Vatra Dornei cu un avans de peste patru minute faţă de grecul Ioannis Tamouridis, preluând tricoul galben. Din acel moment, majoritatea specialiştilor au conchis: s-a decis câştigătorul „Micii Bucle".

Experienţă acumulată în Franţa

Component al echipei Hemus 1896 Vivelo, Vladimir Koev a acumulat experienţă în Franţa, acolo unde a învăţat şi limba acestei ţări. Instalat la conducere, bulgarul a ales să ruleze prudent, urmărind cu atenţie mişcările rivalilor săi, Bruno Rizzi (San Marco Concrete) şi Tamouridis. A apelat la această strategie şi pentru că avansul său faţă de ei este destul de mare pentru o cursă de şapte zile.

Venit în etapele următoare cu plutonul fruntaş, Koev a declarat că doar o accidentare sau dacă ar fi bolnav ar putea pierde primul loc. „Mă simt puternic. Îmi cunosc adversarii. Ştiu ce pot. Îmi doresc să plec cu tricoul galben de la Constanţa", a mărturisit după etapa a 5-a, încheiată în Bacău.

Munţii, singurii care puteau schimba ceva, erau departe. Totuşi, Koev a recunoscut că l-a incomodat canicula din ultimele zile, însă nici cei alături de care aleargă nu s-au simţit foarte bine rulând la peste 40 de grade Celsius cât arăta termometrul la nivelul solului. 

Face control antidoping zilnic

În acest an, caravana a fost însoţită de laboratorul antidopăing, sportivii clasaţi pe primele locuri fiind supuşi controalelor zilnic. Koev s-a numărat printre cei testaţi. Acesta nu are amintiri prea plăcute din acest punct de vedere.

La puţin timp după ce a câştigat ediţia din 2004 a Turului României, el a fost depistat pozitiv. A revenit, iar acum a câştigat din nou întrecerea găzduită de ţara noastră, care a avut gradul 2,2 în calendarul Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI).

Bulgarii campioni în Tur

Vladimir Koev    2004, 2010
Marin Nicoloff    1934
Vlad Pereslani    1992
Ivalio Grabovski    2005
Pavel Şumanov    2006

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite