Şumudică a dat cărţile pe faţă: de ce patronul Rapidului vrea ca echipa să pice în „B“ şi ce a vorbit cu Valerii Moraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 44 de ani a negociat cu finanţatorul giuleştenilor şi, în două rânduri, a aşteptat OK-ul acestuia pentru a prelua echipa. De fiecare dată însă, totul a căzut pe ultima sută de metri, iar acum Şumi a dezvăluit motivele.

Rapid s-a despărţit, marţi, de Cristi Pustai, iar toată lumea a crezut că această mutare va fi urmată de numirea lui Marius Şumudică în funcţia de antrenor. 

Surpriză însă! Finanţatorul Valerii Moraru a optat pentru varianta Cristiano Bergodi, un tehnician care, de-a lungul carierei, a mai avut de două ori obiectiv salvarea de la retrogradare. La câteva ore după numirea italianului pe banca giuleştenilor, Marius Şumudică a intervenit telefonic la Digi Sport şi a făcut o serie de dezvăluiri incredibile.

Ce a spus?

„Domnul Moraru mi-a spus că, din punct de vedere financiar, pentru ei e mai bine să retrogradeze, decât să rămână în Liga I“, a fost prima „bombă“ aruncată de fostul atacant şi antrenor al Rapidului.

Mai departe, Şumudică a povestit că, prima dată, ar fi trebuit să ajungă în locul lui Pustai, înainte de derby-ul cu Dinamo.

„M-am întâlnit cu dânşii (n.r. – oficialii echipei) cu două zile înainte de meciul cu Dinamo. Am acceptat doar după ce mi-au confirmat că s-au înţeles să rezilieze contractul cu Pustai. Mi-au făcut o ofertă, pe care am acceptat-o de comun acord şi n-a fost nicio problemă. Urma să rezileze contractul cu Pustai şi să aştept să mi se confirme. Am tot aşteptat prin mall, am mâncat pe la trei restaurante, iar la 10 seara m-a sunat domnul Moraru şi mi-a spus că nu mai poate face acest pas. A ajuns la Pro Rapid şi a văzut că relaţia dintre antrenor şi jucători era una cordială şi n-a mai putut să se despartă de Pustai“, a spus Şumi.

După înfrângerea cu formaţia din „Ştefan cel Mare“ şi plecarea lui Pustai, Şumudică a aşteptat, din nou, un semn pentru a prelua Rapidul.

„Am primit, aseară (n.r. – miercuri), un mesaj de la doamna Moraru şi am sunat înapoi, pentru că nu ştiam cine e. Mi-a spus că regretă că n-am lucrat împreună, că toţi voiau să lucrăm împreună, dar că nu se poate, pentru că au existat presiuni foarte mari din partea galeriei. Dacă am ajuns să fiu hulit de o parte a galeriei rapidiste, asta îmi dă de gândit. Nu ştiu cu ce aş fi putut greşi faţă de ei. Cred că e un motiv care nu are niciun suport real. Eu când mă apropii de Giuleşti, 80-90% dintre suporteri mă opresc şi-mi cer autografe şi să facem poze împreună. Nu poate să mi se spună că nu sunt iubit de fanii rapidişti, e o porcărie“, a spus tehnicianul de 44 de ani.

El a comentat şi numirea lui Bergodi la Rapid: „Le-am urat baftă şi să se salveze de la retrogradare. Au găsit altă soluţie. Să dea Dumnezeu ca Bergodi să aibă un dialog mai bun decât mine cu vestiarul şi să salveze echipa de la retrogradare. Chiar îmi doresc asta. Cred că Rapid are cel mai uşor program dintre cele şase care se luptă să scape de retrogradare. E un program accesibil şi cred că pot retrograda doar pe mâna lor“.

CITEŞTE ŞI:

*Pustai a rupt tăcerea după demiterea sa de la Rapid: ce spune despre mentalitatea patronilor şi ce jucători l-au dezamăgit

*Bergodi, salvator la noi, „gropar“ acasă: cum s-a descurcat italianul când a avut drept obiectiv salvarea de la retrogradare

*În România „reciclăm“ antrenori italieni: cine sunt tehnicienii care se tot învârt în Liga I şi ce au făcut în alte ţări

*Rapid l-a dat afară pe Pustai: în ce condiţii a plecat tehnicianul şi cine va veni în locul său pe post de salvator

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite