Rapid l-a dat afară pe Pustai: în ce condiţii a plecat tehnicianul şi cine va veni în locul său pe post de salvator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o tentativă disperată de a evita retrogradarea, cluburile din Liga I dau antrenorii afară pe bandă. După etapa cu numărul 26, Lokica (FC Braşov) şi Ze Maria (Ceahlăul) au fost „decapitaţi“. Acum i-a venit rândul lui Cristi Pustai.

UPDATE 22.51 - Patronul Valerii Moraru a optat pentru varianta aducerii unui antrenor străin la Rapid. El a bătut palma cu italianul Cristiano Bergodi. Acesta a mai lucrat în Liga I la FC Naţional (2005-2006), CFR Cluj (2006-2007), Rapid (2007), Poli Iaşi (2009) şi Steaua (2009).

Cu giuleştenii, tehnicianul de 50 de ani a cucerit Supercupa României.

Valerii Moraru a explicat pentru gsp.ro motivele pentru care l-a preferat pe Bergodi în locul lui Şumudică: „Am reziliat de comun acord cu domnul Cristi Pustai. I-am plătit banii pînă în vară. Mâine ajunge domnul Bergodi în ţară, l-am preferat pe el pentru că s-ar putea înţelege mult mai bine cu străinii pe care îi avem în lot, cunoaşte fotbalul românesc foarte bine. Şumudică, Pustai şi Bergodi sunt antrenori foarte buni, dar l-am preferat pe ultimul pentru că s-ar putea înţelege mult mai bine cu jucătorii străini din lot“.

În linii mari m-am înţeles cu domnul Moraru, mai sunt de pus la punct doar ultimele detalii. Vin cu speranţa că împreună cu jucătorii şi cu suporterii Rapidului vom reuşi salvarea de la retrogradare. Misiunea e foarte grea, dar nu imposibilă. Cristiano Bergodi în dialog cu Ovidiu Ioaniţoaia

26 de etape disputate şi 34 de schimbări de antrenori. Acesta e bilanţul „glorios“ al conducătorilor de club din Liga I.

La puţin timp după ce FC Braşov a anunţat noul tehnician, iar Ceahlăul a fost lăsat baltă de un finanţator de carton, un alt conducător dubios, Valerii Moraru, a tăiat şi el în carne vie.

Zvonul înlocuirii lui Cristi Pustai a apărut de săptămâna trecută şi s-a adeverit în această seară. Tehnicianul adus din iarnă primise ultimatum înainte de derby-ul cu Dinamo şi cum giuleştenii au fost învinşi cu 0-2, a patra înfrângere în ultimele cinci etape, Pustai a plătit preţul pentru această serie catastrofală.

După ce a condus antrenamentul de marţi, el s-a văzut cu patronul Valerii Moraru, iar cei doi s-au înţeles să încheie colaborarea. Pustai îşi va primi salariul şi pentru luna aprilie şi va fi înlocuit, cel mai probabil, de Marius Şumudică. O altă variantă ar fi aducerea unui tehnician străin, întrucât Şumudică nu e dorit de o parte din suporteri.

Concediat acum trei etape de Concordia Chiajna, Şumi a lăsat de înţeles, încă de dimineaţă, că revenirea sa pe banca Rapidului e iminentă. „Să vin acum la Rapid e o provocare pentru mine. Eu acolo am nişte jucători pe care-i respect foarte mult. Sângele meu e ca al lor, avem aceeaşi grupă. Săpunaru, Daniel Niculae, Bornescu, Pancu. Am avut discuţii şi cu ei, m-au sunat. Mă gândesc foarte serios, e echipa pe care o iubesc. În momentul de faţă e ca şi retrogradată. Dar atât timp cât sunt şanse matematice, consider că valoric locul lor nu e acolo“, a declarat Şumudică la Digi Sport.

Fostul atacant a evoluat în Giuleşti, între 1996-1999 şi 2001-2002, iar ca antrenor a pregătit echipa în sezonul 2010-2011. 

3 victorii, două remize şi patru înfrângeri a înregistrat Rapid cu Cristi Pustai pe bancă.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite