SUA, destinație de coșmar pentru Djokovici: Episoadele neplăcute pe care le-a trăit în ultimii ani

0
Publicat:

Djokovici s-a întors acum în America, după 2 ani, însă această țară i-a oferit niște episoade neplăcute în ultima perioadă. Pe lângă faptul că n-a fost primit aici, în 2022, sârbul a mai avut niște dezamăgiri.

Novak Djokovici, numărul 2 mondial la ora actuală. FOTO: Arhiva Adevărul
Novak Djokovici, numărul 2 mondial la ora actuală. FOTO: Arhiva Adevărul

În primul rând, în 2021, el a jucat finala de la US Open. Dacă ar fi câștigat, ar fi realizat unificarea tuturor trofeelor de Grand Slam în acel sezon în care cucerise deja titlul la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ce a ieșit însă? Un dezastru în finala cu Daniil Medvedev! Pierdut de Nole în minimum de seturi: 4-6, 4-6, 4-6. Înaintea ultimului game, Djokovici și-a acoperit capul cu un prosop și a plâns în hohote!

Cu un an mai devreme, Nole fusese descalificat de la turneu, în timpul unui meci din turul IV. Atunci, în primul set al duelului cu Pablo Carreño Busta, o minge trimisă de sârb a lovit arbitrul de linie, o femeie. Imediat, partida s-a încheiat prematur, la scorul de 6-5 pentru jucătorul spaniol.

Curios e că, deși se simte excelent pe hard, această fiind suprafața sa preferată, Nole are doar trei titluri la US Open, cucerite în 2011, 2015 și 2018. În dreptul său apar, în schimb, șase finale pierdute, în 2007, 2010, 2012, 2013, 2016 și 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite