Stephens ştie cum o poate învinge pe Halep: Americanca a explicat ce şi-a propus pentru finala de la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sloane Stephens (10 WTA) va intra, astăzi (ora 16.00, Eurosport, Pro TV), pe „Philip-Chatrier“, după ce a triumfat, anul trecut, la US Open.

Finala de la French Open va fi disputată de două jucătoare, Simona Halep şi Sloane Stephens, care s-au mai aflat în ultimul act al unor turnee de Grand Slam. 

Românca e la a patra finală, precedentele trei de la Paris şi Melbourne fiind pierdute, în timp ce americanca vine după victoria de la US Open 2017. Prosport.ro a asistat, la Paris, la conferinţa de presă susţinută de Stephens înaintea meciului de astăzi cu Simona Halep.

Ce a spus Stephens?

*Doar încerc să mă bucur de moment, să nu pun presiune pe mine. Vreau să mă relaxez, să mă bucur. 

*Halep e o jucătoare grozavă. Evident, e prima în lume pentru un motiv. Cred că va fi un meci mare, dar nu mă voi referi prea mult la stilul ei de joc. Pentru mine o mare oportunitate, finala e întotdeauna un meci special. 

*Evident, poţi face totul când te relaxezi şi eşti calmă. Pentru mine, cel mai important lucru e să rămân calmă şi să ştiu să profit de încrederea pe care o ai atunci când ajungi departe într-un turneu de Mare Şlem. Cred că sunt calmă pe teren mai tot timpul, nu am suişuri şi coborâşuri. 

*În finale sunt şi mai concentrată, rămân calmă şi asta e OK. Finalele de Mare Şlem sunt o mare oportunitate. Mergi acolo şi lupţi, nimic mai mult.

*Aşteptările cresc de la tine pe măsură ce înaintezi în turneu. Cred că sunt foarte calmă în general, foarte neutră, deci nu mi-e foarte greu nici pe teren. E ceva normal pentru mine. Am avut rezultate grozave anul acesta, sunt ceva mai matură şi am început să ştiu să profit de posibilităţi

*Doar mă voi duce acolo şi voi juca finala. Se întâmplă atâtea înainte să te gândeşti la cum e să ridici trofeul. Nu trebuie să te gândeşti la cât va dura finala...Sunt atâtea lucruri care-ţi vin în minte, te gândeşti la orice se poate întâmpla, aş avea timp să joc de şase ori meciul în minte. Dar eu mă gândesc doar la ce am de făcut, să ascult sfaturile antrenorului meu şi să am mintea limpede.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite