Steaua, în „misiune imposibilă“. E obligată să o învingă pe Schalke, dar are o singură victorie împotriva unei echipe germane, chiar la primul său meci european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În partida-tur, de la Gelsenkirchen, Steaua a rezistat până în minutul 67, apoi a încasat trei goluri. FOTO: Reuters
În partida-tur, de la Gelsenkirchen, Steaua a rezistat până în minutul 67, apoi a încasat trei goluri. FOTO: Reuters

Echipa lui Reghecampf visează la primăvara europeană, dar nici forma, nici palmaresul întâlnirilor cu grupările germane n-o prea ajută.

Cu doar două puncte înaintea ultimelor două partide din grupele Ligii Campionilor, Steaua e mai aproape de eliminare decât de o primăvară în Liga Europa. 

Şi totuşi, Reghecampf a anunţat că va risca totul în partida cu Schalke, unde, orice rezultatul în afara unui succes înseamnă practic punct final al participării europene în acest sezon. 

Doar că roş-albaştrii nu sunt deloc într-o formă prea bună, bifând trei egaluri consecutive în toate competiţiile, în acest moment (1-1 cu Corona, Basel şi Pandurii). 

Iar în faţa echipelor din Bundesliga, statistica nu le este deloc favorabilă. Practic, singura victorie a Stelei în faţa unei grupări din Germania s-a înregistrat în primul tur al Cupei Campionilor, ediţia 1957-1958, chiar primul sezon în care roş-albaştrii au participat în cupele europene. 

Atunci, Steaua a învins-o pe Borussia Dortmund cu 3-1, iar în deplasare au pierdut cu 2-4. 

Cum în acea vreme erau alte reguli, departajarea s-a făcut după un meci jucat pe teren neutru, la Bologna, unde germanii s-au impus cu 3-1 şi s-au calificat mai departe. 

De atunci, Steaua a mai jucat 16 partide cu echipe din Germania (Borussia Dortmund, Bayern, Herta, Stuttgart şi Schalke), şi n-a mai câştigat niciuna. 

Clasament Grupa E: 

1.Chelsea 4 3 0 1 11-2 9p

2. Schalke 4 2 0 2 4-6 6p

3. Basel 4 1 2 1 4-4 5p

4. STEAUA 4 0 2 2 2-9 2p

 

Citeşte şi 

Steaua - Schalke / „Finala“ fără fani. Roş-albaştrii joacă cel mai important meci al sezonului cu o arenă pe jumătate goală. De ce s-a ajuns aici

Nemţii, impresionaţi de Arena Naţională: „E o bijuterie, templul fotbalului!“

Antrenorul lui Schalke se teme de Steaua: „E un adversar dificil, ne aşteaptă un meci foarte greu!“ Neamţul ştie cum poate răpune campioana României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite