Spectacol la Roland Garros. Carlos Alcaraz a câștigat pentru prima dată turneul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Carlos Alcaraz a câștigat în premieră turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, după o victorie în cinci seturi în finala de duminică împotriva germanului Alexander Zverev, 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2, relatează presa internațională, potrivit Agerpres.

Carlos Alcaraz a câștigat turneul Roland Garos
Carlos Alcaraz a câștigat turneul Roland Garos

Meciul maraton a durat mai bine de patru ore, între doi jucători foarte obosiți și s-a încheiat cu succesul lui Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, clasat o poziție mai sus decât adversarul său. Alcaraz a reușit să revină după momentele slabe din setul al treilea, adjudecat de Zverev, deși spaniolul condusese cu 5-2.

The moment Carlos Alcaraz won his first Roland-Garros title 🏆🇪🇸#RolandGarros pic.twitter.com/a57JqQMJ1O

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 9, 2024

Zverev, în vârstă de 27 de ani, a jucat a doua sa finală de Mare Șlem din carieră, după cea din 2020, de la US Open, pierdută în fața lui Dominic Thiem. Germanul a obținut medalia de aur în urmă cu aproape trei ani la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Carlos Alcaraz, care are 21 de ani, câștigase cele două finale de Grand Slam disputate până acum, la US Open în 2022 și la Wimbledon în 2023. Astfel, el are trei titluri de Grand Slam pe trei suprafețe diferite.

Spaniolul l-a eliminat în prima semifinală pe viitorul lider mondial, italianul Jannik Sinner (2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3).

Este prima oară când tenisul masculin are un nou campion la Roland Garros după victoria elvețianului Stan Wawrinka în 2015. De altfel, o premieră este și faptul că pentru prima oară după 20 de ani, o finală de la Roland Garros s-a jucat fără niciunul dintre membrii Big 3, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, chiar dacă ultimii doi au fost prezenți pe tablou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite