Spaniolul Xavier Pascual, scârbit de ce vede în România: „Nu înțeleg ce se întâmplă în această țară!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a calificat la Campionatul European de handbal masculin, urmând să fie prezentă în Germania, anul viitor, în perioada 10-28 ianuarie. Tricolorii vor reveni astfel la un turneu final continental, după 28 de ani, perioadă în care au ratat... 13 ediții succesive ale Europenelor!

Xavier Pascual a readus România la un European, după 28 de ani de așteptare
Xavier Pascual a readus România la un European, după 28 de ani de așteptare

Inclusiv acum, calificarea obținută a fost cu chiu, cu vai, cu înfrângeri rușinoase suferite cu Insulele Feroe (!), dar și cu Ucraina, o națională afectată de război, obligată să joace în exil, care a și învins România în ultimul meci. Firește, cu astfel de rezultate, mulți iubitori ai handbalului n-au fost chiar extaziați de calificarea tricolorilor, mai ales că România a fost, cândva, o forță în handbalul masculin, după cum Adevărul a arătat aici.

La revenirea în țară, selecționerul Xavier Pascual (55 de ani), care antrenează și Dinamo în paralel cu echipa națională, s-a arătat foarte deranjat de atitudinea românilor. Ibericul a fost scârbit de negativismul care, în opinia sa, a însoțit această calificare la Euro 2024.

Ce a spus Xavier Pascual?

*În primul rând, am obținut obiectivul care era calificarea pentru Campionatul European și ceea ce văd e că toată lumea e foarte supărată. Și atunci nu înțeleg ceea ce se întâmplă în această țară. Dacă nu ne calificăm e greșit, iar acum că ne-am calificat tot e rău! Lumea ar vrea să ne calificăm, câștigând fiecare meci la zece goluri diferență, dar să nu uităm că în ultimii 20 de ani jucăm toate fazele finale pentru competițiile majore.

*Sunt jucători care au evoluat accidentați și acum, probabil, vor avea probleme să joace și pentru propriul lor club. Acești jucători se află la Campionatul European pentru că-și iubesc țara și handbalul! Dacă nu dau mai mult, atunci e vina mea. E foarte ușor să câștigi meciurile din fotoliu, uitându-te la televizor! Ne dăm cu părerea, fără a ști ce se întâmplă în interior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite